Politika

Lista “Srđ je Grad” predstavila program

Kandidacijska lista grupe birača broj 9, neformalnog naziva Srđ je Grad, nositelja Igora Miošića, predstavila je u četvrtak navečer u palači Sponza smjernice svog izbornog programa.

Kroz obrazlaganje niza točaka iz programa, koje se izravno tiču života u gradu Dubrovnika, izmjenjivali su se kandidati s liste te iznosili stav liste prema ključnim pitanjima.

Prva tema izlaganja programa ticala se odgovornog upravljanja Gradom. Etički kodeks u upravljanju Gradom predstavio je Nikša Selmani, koji je za kodeks rekao kako je novitet u političkom mišljenju, ali i 'put k izliječenju'. Također, naglašena je vrijednost horizontalnosti i supsidijarnosti kao glavnih odrednica ravnomjerne raspodjele prava i dužnosti, o čemu je više govorio nositelj liste Igor Miošić.

O kvalitetnijem uključivanju ranjivih skupina izlagali su Robert Machiedo iz udruge Zajedno do zdravlja, kao i hrvatski branitelj Leonardo Klešković.

Posebno je zanimljivo bilo čuti dio programa koji se tiče komunikacijskog modela odlučivanja. Valter Kožul govorio je o uključivanju građana i stručne javnosti u proces odlučivanja, dok je Ljubo Nikolić naglasio važnost edukacije za aktivno sudjelovanje u procesu demokratskog odlučivanja.

Marija Kojaković , Ivan Viđen i Valter Kožul iznijeli su dio programa koji pokriva zaštitu javnog interesa u upravljanju resursima, i to kroz očuvanje javnog karaktera javnog prostora i resursa, potom korištenje javnog prostora i resursa u funkciji razvoja Grada te konačno kroz procjenu održivost gospodarskih djelatnosti u Gradu. Posebno je pritom istaknut značaj održivog razvoja.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija