Aktualno

LIJEPE VIJESTI IZ MLINA Biskup krstio peto dijete u obitelji Grbić

biskup krestenje grbic

Peto dijete u obitelji Adolfa i Ive Grbić u subotu, 18. srpnja u župnoj crkvi sv. Ilara u Mlinima krstio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u koncelebraciji sa župnikom don Bernardom Pleše. Uz malu Ivu roditelji imaju još jednu kći i tri sina, javljaju iz Dubrovačke biskupije.

U propovijedi se biskup osvrnuo na parabolu o sijaču koji obilno sije dobro sjeme, a onda se nakon nekog vremena na njivi pojavljuje i kukolj. To je slika našeg života, kazao je biskup. Uz posijano dobro sjeme u životu se dogode faze kad ima kukolja.

‘Mi danas sijemo dobro sjeme’, nastavio je biskup te kazao kako to ne znači da u Ivinom životu neće doći određene druge stvari koje nisu dobre, no ono što je važno uočiti jest da ‘ovo sjeme koje smo danas posijali trebamo zalijevati’. Činimo to svojim kršćanskim životom, rekao je biskup Uzinić, načinom i odnosom međusobno i prema Ivi, ali i prema svima drugima, svojim angažmanom kao kršćani u Crkvi i kao kršćani u društvu. Činimo to i tako što ćemo se brinuti za Ivino fizičko, intelektualno ali i duhovno dobro kako bi se ono dobro sjeme moglo razvijati, rasti. A kad se dogode određeni trenuci i poteškoće, možda i u samom Ivinom životu koje se nama možda neće svidjeti, ne trebamo zato gubiti nadu i govoriti sebi kako smo to mi sijali dobro, nego trebamo biti strpljivi.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist