Grad

LIJEPE VIJESTI Grad Dubrovnik osigurava obrok za sve osnovnoškolce

LIJEPE VIJESTI Grad Dubrovnik osigurava obrok za sve osnovnoskolce

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je u petak radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola kojima je Grad Dubrovnik osnivač na temu školskog obroka za sve učenike. Sastanku su nazočile ravnateljice OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez, OŠ Montovjerna Lucija Vujicom, OŠ Lapad Nikolina Soko, OŠ Antuna Masle Roberta Soko, OŠ Marina Držića Veronika Šmanjak i OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić.

Nadležni upravni odjel zatražit će od Ministarstva znanosti i obrazovanja uputu o postupanju vezano uz odluku Vlade Republike Hrvatske o financiranju besplatnog školskog obroka za sve učenike osnovnih škola, usuglašeno je na sastanku.

S obzirom na postojeća prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje jela za učenike, za svu djecu organizirat će se nutritivno vrijedni hladni obrok sukladno smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i to dok se ne steknu infrastrukturne i resorne mogućnosti za uvođenje toplog obroka.

Preduvjet ovoj mjeri je provođenje postupka javne nabave za dobavljača hrane, što je Grad Dubrovnik u obvezi kao jedinica lokalne samouprave. Organizacija produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda neće biti obuhvaćena ovim izmjenama te će za njih uvjeti prehrane, odnosno toplog obroka i užine, ostati jednaki kao i dosada.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist