Grad

Dubrovački Lionsi podržali Udrugu Slatki život

Dubrovacki Lionsi podrzali Udrugu Slatki zivot 6

Lions klub Sveti Vlaho darovao je Udrugu Slatki život s paketom markera za mjerenje šećera u krvi, te jednu obitelj njihovih članova s donacijom od pet tisuća kuna i paketom zdravih slatkih namirnica za djecu.

Predsjednica Lions kluba Sveti Vlaho Luce Serdarević predala je jutros predsjednici Udruge Slatki život Maris Jakobušić donaciju, paket trakica koje služe za mjerenje razine šećera u krvi što je oboljelima od dijabetesa „potrošni“ materijal, dok je u dogovoru s udrugom, 5 tisuća kuna uplaćeno na račun jedne potrebite obitelji čije je dijete dijabetičar.

Tom činu početka suradnje između dviju udruga nazočili su članovi Slatkog života i Lions kluba Sveti Vlaho, humanitarne udruge koja u svom fokusu ima brigu primarno o slabovidnima, ali i ostalim potrebitima u svojim zajednicima.

Članove Slatkog života lionesa Serdarević je upoznala s humanitarnim radom prvog hrvatskog Lions kluba Sveti Vlaho, osnovanog upravo u Dubrovniku, te izrazila zadovoljstvo što svojim zalaganjem mogu napraviti nešto dobro za sredinu u kojoj žive i rade.

-Nismo Udruga koja ima neograničene financijske mogućnosti, financiramo se od svojih članarina i prihoda koji ostvarimo humanitarnim akcijama, ali smo svjesni da je svaki iznos veći kad se daje sa srcem i od srca. Kao što mi radimo danas – rekla je Serdarević, najavivši tradicionalnu Božićnu akciju „Srce pod povećalom“ koja će se ove godine održati 16. i 17. prosinca u jutarnjim satima ispred RK „Srđ“. Sugrađani su već naviknuli da tada mogu kupiti vino koje doniraju naši plemeniti vinari i slatkiše te dekoracije koje naprave članovi LC Sveti Vlaho.

Predsjednica Udruge koja brine o djeci dijabetičarima se zahvalila na donaciji, naglasivši kako je broj „slatke djece“ u porastu, te kako im puno znači ovakva podrška.

-Obitelji djece s dijabetesom moraju prevladati brojne poteškoće i moraju brinuti o svojoj djeci stalno, i danju i noću, dok spavaju. I tako sve dok oni ne odrastu i preuzmu te obveze i brigu o sebi. Zahvaljujemo se na donaciji i na tome što ste u nama prepoznali udrugu koja se brine o svom članstvu – istaknula je Jakobušić.

Nakon te male svečanosti Lionsi i roditelji su nastavili s neformalnim prijateljskim druženjem, uz obostranu nadu kako je ovo početak dugoročnije suradnje.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist