Sport

LIGA PRVAKA Slavlje Jugaša nad Marseilleom

LIGA PRVAKA Slavlje Jugaša nad Marseilleom

Vaterpolisti VK Jug Adriatic osiguranja upisali su pobjedu protiv ekipe Marseillea rezultatom 12:13 (2:3, 0:2, 3:3, 7:5) u utakmici 13. kola LEN Lige prvaka. Najefikasniji u redovima Jugaša bili su Loren Fatović i Maro Joković s po tri postignuta pogotka, po dva pogotka postigli su Konstantinos Kakaris i Marko Žuvela dok su Alexandros Papanastasiou, Stylianos Argyropoulos i Filip Kržić dali po jedan gol. Za ekipu Marseillea najviše je golova dao Andrija Prlainović (4), zatim Ante Vukičević i Ugo Crousillat po tri te Vladan Spaić i Thomas Vernoux po jedan.

Jugaši su i više no zasluženo slavili u 13. kolu Lige prvaka, piše HVS. Istina da nisu uzvratili francuskom prvaku za poraz u Gružu u prvom dijelu sezone koji je bio rezultatski izraženiji, ali jednako tako valja naglasiti da niti jednog trenutka Marseille nije poveo. Štoviše, osim 1:1 u otvarajućim minutama, sljedeći su put uspjeli izjednačiti tek pred kraj utakmice, u zadnjoj četvrtini. Imali su Dubrovčani tri, pa i četiri pogotka prednosti. Nakon druge četvrtine 5:2, početkom treće su to podignuli i na 6:2, pa 7:3, 8:4, a uoči zadnjih osam minuta 8:5.

-Točno je da rezultatski pobjeda ne nosi nešto opipljivo, osim tri boda. Ne u pogledu izmjena u poretku, ali jest značajna – napomenuo je nakon utakmice trener pobjednika, Vjekoslav Kobešćak.

-Prvo, sjećamo se da smo od njih izgubili u Dubrovniku. Dalje, Marseille je sjajna momčad koja po meni, uz Barcelonetu igraju najljepši, najbrži vaterpolo. Uz sve, nama i trebaju ovakve utakmice jer smo imali ove sezone više padova nego uspona. Zato sam zadovoljan. Krenuli smo odlično, u trećoj su četvrtini Crousillat i Prlainović zabili nekoliko golova kojima su se vratili, u zadnjoj četvrtini i izjednačili, ali smo s mi ipak uspjeli odvojiti na kraju. To je vrlo važno i teško u ovakvim utakmicama te mi je samim time draža pobjeda – rekao je Kobešćak.

Marseille je iz ‘petnih žila’ u posljednjoj četvrtini, u kojoj je postignuto ukupno čak 12 golova, ‘zapeo’ ne bi li izvukao barem remi, makar su oni išli i po pobjedu. U početne manje od dvije minute ove dionice, Marseille je smanjio prednost jugaša s 8:5, na samo 9:8. Veliku je tu ulogu odigrao i Ante Vukičević. U tom je razdoblju hrvatski reprezentativac postigao 2 gola. No, uzvratili su jugaši preko veterana Jokovića (10:8), da bi potom slijedili i teški trenuci za goste koji su ostali bez Benića i Papanastasioua (tri osobne pogreške). Tu se sada istaknuo iskusni lisac u domaćim redovima, Andrija Prlainović koji je s dva gola poravnao (10:10), samo tri minute prije kraja. Potom s igračem više, uplivavanjem na 2 metra, mladi Marko Žuvela pogađa za novo vodstvo (12:11), nakon kojeg je slijedilo i još jedno izjednačenje (opet Prlainović, 11:11).

Minutu i pol prije kraja, lijep je gol postigao Filip Kržić (12:11), da bi u zadnjoj minuti, 40-ak sekundi prije kraja, pobjedu Jug Adriatic osiguranja ‘zacementirao’ kapetan Loren Fatović i to golom s lijevog vanjskog (13:11).

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist