Sport

[FOTOGALERIJA] ODAZIV NIKAD VEĆI Počelo je deseto izdanje Tomo tournamenta!

[FOTOGALERIJA] ODAZIV NIKAD VEĆI Počelo je deseto izdanje Tomo tournamenta!

Deseti jubilarni Tomo tournament počeo je ovog utorka na bazenu u Gružu. Ovaj međunarodni vaterpolski turnir za djecu okupit će čak 52 ekipe iz 12 zemalja, a počeo je zanimljivim utakmicama – s početkom u 14 sati AO Kastellas i CN Barcelona na jednom, a SV Cannstatt i VK Cavtat na drugom bazenu. Uslijedile su utakmice SV Cannstatt i VK Jugo AO na prvo i SSV Esslingen i PVK Jadran HN na drugom bazenu s početkom u 14 i 45.

Šest dana, gotovo 160 utakmica i više od 800 natjecatelja – impresivne su brojke koje se odnose na ovogodišnji Tomo tournament koji će se na gruškom bazenu održavati do 24. travnja. Ne treba zaboraviti kako se ovogodišnji ‘Tomo’ održava nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Stoga ne treba niti čuditi veliki interes kojega je ovogodišnji turnir pobudio kod natjecatelja, budući da je odaziv nikad veći. Broju natjecatelja svakako treba pridodati i roditelje koji dolaze u pratnji svoje djece pa se sadašnje procjene kreću na ukupno 1400 ljudi koji će kroz sedam dana zbog ovog velikog natejcateljskog događaja boraviti u našem gradu. Kako je ususret početku turnira za DuList istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Srđan Gavranić, ove godine odaziv na Toma nikad je veći!

-Očito je da su se i djeca i roditelji zaželjeli turnira nakon dvije godine prisilne pauze – govori za DuList Srđan Gavranić. Velikom odazivu svjedoči i činjenica kako su se prijave za turnir morale zatvoriti još u siječnju, prije Feste sv. Vlaha. Tako će ove godine izostati neki stalni sudionici turnira jer su jednostavno zakasnili sa svojim prijavama.

-Ove godine, osim već ustaljenih kategorija za dječake do 12 i do 14 godina, prvi put imamo i turnir za djevojčice do 15 godina – posebno je istaknuo Gavranić.

Nakon utakmica ovog utorka, idućih dana natjecanje počinje u 8 ujutro te traje sve do 21 sat, osim u četvrtak kada je zakazano svečano otvaranje turnira. Gavranić poziva sve da dođu na bazen u četvrtak u 21 sat kako bi svojim prisustvom obogatili svečanost otvaranja jer, bit će to i ove godine spektakl igre svjetlosti i sjene.
Ovogodišnji je turnir donio još jednu novost. Ždrijeb je, naime, održan, uz live streaming putem službene stranice turnira i YouTube kanala, a sve se može pratiti i na društvenim mrežama. Finalni dan za djevojčice održava se u subotu, 23. travnja. Za treće mjesto igra se u 19:30, dok je finale na rasporedu u 20:30 sati. Finala za dječake su u nedjelju.

Dodajmo i to kako Tomo tournament nije samo bazen, lopta i utakmica. To je mjesto novih poznanstava, jačanja natjecateljskog duha, međusobnog uvažavanja i tolerancije. Tomo tournament neslužbeno je svjetsko prvenstvo za djecu koje će u šest dana u Gradu okupiti preko 800 natjecatelja. U svjetskim razmjerima veličinom mali Dubrovnik, poznati svjetski vaterpolski centar, makar nakratko, za vrijeme trajanja turnira postat će za mnoge centar svijeta. Svi natjecateljima želimo uspjeh, a posebno našim mladićima i djevojčicama iz redova dubrovačkog Juga!

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist