Sport

IVANA ŠUTALO VRAĆA SE NA TATAMI ‘Nadam se da je ovo moj novi početak’

IVANA ŠUTALO VRAĆA SE NA TATAMI 'Nadam se da je ovo moj novi početak'

Jedan od natjecateljima najdražih turnira u kalendaru Europske judo unije, Europski kup za seniore (23.-24. travnja) u Dubrovniku, okupit će 238 judoka iz 25 država uz 38 hrvatskih imena.

U tjednu uoči Europskog seniorskog prvenstva (Sofija, Bugarska; 29.4. do 1.5.), oči ljubitelja europskog juda bit će uperene u Dubrovnik. Na tatamijima u dvorani Gospino polje 238 natjecatelja iz 25 država će se boriti za medalje na Europskom kupu za seniore. Osim 14 judašica i 24 judaša iz Hrvatske, najveći broj natjecatelja dolazi iz Izraela (24), Velike Britanije (23), Njemačke (22), Italije (20), Austrije (14) i Nizozemske (13).

– Čast nam je što možemo ugostiti tako značajan broj gostiju u prekrasnom Dubrovniku. Jadranska obala je velikom broju judašica i judaša odličan početak proljetnih natjecanja za seniore i vjerujemo da će svi uživati tijekom cijelog boravka. Sjajno je vidjeti veliki broj predstavnika iz jakih država poput Njemačke, Velike Britanije, Izraela i Italije koje dolaze s 20+ sportaša – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Među natjecateljicama ćemo ponovno vidjeti Ivanu Šutalo (preko 78 kg), koja se vraća na tatami nakon dvije godine problema i oporavka od operacije ramena.

– Super sam, u punom treningu! Zbog ozljede se nisam mogla trenirati niti natjecati tako da će mi ovo biti prvi turnir u dvije godine. Što se tiče samog turnira, ne mogu reći što očekujem jer je prošlo dosta vremena, ali dat ću sve od sebe u svom gradu! Jako se veselim nastupu i nadam se da je ovo moj novi početak – rekla je raspoložena Šutalo, europska prvakinja do 23 godine 2016. godine.

Oba izbornika, ženskih reprezentacija Vladimir Preradović i muških reprezentacija Dean Ilić, ističu kako je kvaliteta za Europski kup na jako visokoj razini te da će svaka medalja hrvatskih natjecatelja biti uspjeh.

– Natjecateljice koje su iskočile u prvi plan su definitivno u kategorijama do 70 kilograma i preko 78 kilograma. Nivo kvalitete je zaista dobar, a vjerujem da će svi naši natjecatelji pokazati visoku razinu juda i na neki način skrenuti pažnju na sebe – prokomentirali su Preradović i Ilić.

Video prijenos borbi oba dana, kao i rezultate te ždrijeb možete pronaći na live.ijf.org ili na internet stranicama Europske judo unije (www.eju.net).

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist