Kultura

LERO NA IGRAMA ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

ST LERO UGLAVNOM VEDRO 20.11.2022. BY ZT 116
Dubrovnik, 20.11.2022. Studentski teatar Lero - UGLAVNOM VEDRO - by Davor Mojaš Photo by Zeljko Tutnjevic - 00385 95 903 1000

Studentski teatar Lero i ove godine je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara, a dramu Uglavnom vedro redatelja Davora Mojaša izvest će u ponedjeljak, 14. i utorak, 15. kolovoza u 21:30 u Lazaretima.

Predstavom Uglavnom vedro Studentski teatar Lero nastavlja, prema Mojaševom upečatljivom redateljskom rukopisu, iznova uprizoravati aktualne odraze bremenite svakodnevnice tamnih tonova i upozoravajućih vjetrova koji boje ovu, i ne samo dubrovačku, godinu. Slijedovi scenskih slika i prizora, audio i video inserata te fragmenata dramskih tragova Becketta, Witkiewicza, Ionesca, Kosora i Mojaša, usložavaju atmosferu izvedbe koja bi se, s ironijskim predznakom, mogla prepoznati i kao Uglavnom vedro. Dijagnoza, prognoza i terapija istovremeno.

Uz redatelja Davora Mojaša, autorski tim čine scenograf Mato Brnjić, kostimografkinja Dubravka Lošić, autor glazbe Petar Obradović, oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, suradnica za hrvatski znakovni jezik Maja Belin, autorica videa Rela Petric i producentica Ksenija Medović, a likove će utjeloviti Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Barbara Damić, Rela Petric i Dubravka Mrvelj.

Davor Mojaš rođen je u Dubrovniku 1952., a svoj teatarski i redateljski opus gotovo isključivo veže uz Studentski teatar Lero u kojem je od 1975. redateljski ostvario šezdesetak predstava, dvadesetak autorskih projekata, desetke scenskih programa i svekolikih raznih događanja. Na scenu je postavio djela Čehova, Brechta, Šehovića, Vvedenskog, Rozewicza, Jarryja, Držića i drugih, a od 1990. i ciklus vlastitih autorskih projekata (Proljeće, Stanje Lune, Možda vjetar?, Valcer, Tango, Ruže s juga itd.). Režirao je i u Kazalištu Marina Držica, HNK I. pl. Zajca i Teatrinu te je pisao scenarije i režirao razna prigodna i druga umjetnička događanja. Trideset i tri godine bio je novinar i urednik na Hrvatskom radiju Radio Dubrovniku, a 2017. dobio je i Nagradu Grada Dubrovnika. Ulaznice za Uglavnom vedro dostupne su preko festivalske mrežne stranice www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr, na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) svakim danom od 9 do 21:30 te ispred zgrade DTS-a (Vukovarska ulica) od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati.

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist