Grad

Festanjuli gradonačelniku Frankoviću uručili Proglas 1049. Feste Parca

Festanjuli gradonačelniku Frankoviću uručili Proglas 1049. Feste Parca

Festanjuli Ivica Vrlić i Ivica Durđević-Tomaš u pratnji don Hrvoja Katušića, rektora crkve svetog Vlaha uručili su gradonačelniku Matu Frankoviću ovogodišnji Proglas 1049. Feste svetog Vlaha.

Ovogodišnji festanjuli su oni prošlogodišnji, što je tek jedna od neuobičajenih okolnosti Feste u 2021. godini. Uvriježeno je da se Proglasom Feste na proslavu dubrovačkog zaštitnika pozivaju hodočasnici iz svih župa biskupije, a ove godine po prvi put građani su pozvani da misu i procesiju prate putem medija.

– Dragi štovatelji svetoga Vlaha, prilagođujući se okolnostima u kojima su se našli ne samo naš grad i biskupija nego i cijeli svijet, nastavljamo slaviti našega Parca. Pozivamo vas da, vođeni ljubavlju i brigom prema bližnjima, ove godine Festu proslavite u svojim domovima prateći svečanu misu i procesiju u medijima. Na ovaj ćemo način pomoći liječnicima, medicinskomu osoblju i svima koji se izlažu spašavajući ljudske živote zdravlje. Neka to bude nas znak ljubavi prema svetomu Vlahu koji je i sam iscjelitelj i liječnik – glasi ulomak proglasa 1049. Feste sv. Vlaha.

Sva događanja, otvaranje, euharistijsko slavlje, procesiju i izvijanje barjaka prenosit će se preko mrežne stranice www.festa2021.hr, ali i preko drugih televizijskih i radijskih postaja.

Zbog epidemioloških mjera prilagodba je neophodna mada proslava blagdana zaštitnika Dubrovnika, neće izostati, naglasio je don Hrvoje Katušić, naglasivši kako je potrebno pomiriti tradiciju i odgovornost prema zdravlju svih sudionika. Gradonačelnik Franković ovom prilikom još jednom je čestitao festanjulima na njihovoj časnoj ulozi te don Katušiću kojem je nadolazeća Festa prva u ulozi rektora crkve svetog Vlaha.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist