DuList IN

Laura John i ‘Detour’ imaju novu pjesmu!

Detour Karavan Doringo Videography 11

Nakon velikog uspjeha singla ‘Nekad je bilo bolje’ s kojim je grupa Detour pobijedila na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, nova pjesma ‘Karavan’ nastavlja njihov kreativni put i stiže na korak do novog albuma čiji izlazak se očekuje na proljeće sljedeće godine.

-Karavan je sjetna ljubavna plesna pjesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl s predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pjesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. S obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proljeće iduće godine – otkrio je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.
Pjesmu ‘Karavan’ kao i uspješnicu ‘Nekad je bilo bolje’, grupa Detour je snimila u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te suradnje došlo:

‘Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gdje smo uvijek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani ga odraditi negdje drugdje. Preko menadžerice smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pjesmi ‘Klaun’ i to je bila sjajna baza za daljnju suradnju. Nakon toga realizirali smo ‘Nekad je bilo bolje’, a sada i ‘Karavan’ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miksao ga je Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pjesme s albuma’.

Detour Karavan Doringo Videography 4

‘Karavan’ prati i video spot u režiji mladog kreativca Dinka Čvorića Doringa koji iza sebe ima već uspješne suradnje s grupom Pavel, kantautoricom Luce a koliki mu je bio izazov snimanje s grupom Detour i sam ističe: ‘Snimiti spot za bend poput Detoura, s obzirom na njihov opus i brojne vrhunske video radove je izazov za svakog redatelja. U ovom slučaju sam izabrao studijsko snimanje cijelog benda u njihovoj prirodnoj ulozi, dok sviraju i pjevaju ispred green screena koji mi je pružio mogućnosti da dodatnim vizualima, kao što su stilizirane, nadrealne pozadine, kao i kolaži približim ugođaju same pjesme na više načina.’

Grupa Detour svojim brojnim obožavateljima za 2023. godinu osim novih singlova i šestog studijskog albuma priprema i veliki zagrebački solistički koncert, a u planu su i brojni live nastupi diljem Hrvatske i regije.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist