DuList IN

GLAZBENIK ADI ŠOŠE U Grad stiže Mostarac za kojim luduju žene

GLAZBENIK ADI ŠOŠE U Grad stiže Mostarac za kojim luduju žene

Mladi mostarski glazbenik Adi Šoše stiže u Dubrovnik! Radi se o njegovom prvom nastupu u našem gradu, a svojim obožavateljima i svima željnima dobre zabave pružit će čak dva koncerta. Riječ je o Mostarcu koji je bio kandidat u nekoliko glazbenih showowa. Jedan dio svoje karijere proveo je u popularnoj grupi Miligram. Publika ga možda najviše pamti po genijalnoj izvedbi Čolićeve pjesme ‘Kuća puna naroda’ u HRT-ovoj emisiji ‘A strana’. Adi Šoše & Al Music Acoustic Band nastupit će u ‘Bistrou 49’ večeras i u subotu, 19. studenog s početkom u 21 sat.

Koliko Vas veseli nastup u Dubrovniku? Što nam pripremate?
Jako me veseli nastup u Dubrovniku jer će ovo biti moj debitantski nastup. Nastupamo u akustik formaciji koja je intimnije prirode i toplijeg zvuka, tako da se nadam da će publika uživati s nama. Nedavno ste objavili pjesmu ‘Ne dam te’. Kako je nastala? ‘Ne dam te’ je jedna snažna emotivna balada. Stilski najbolje plovim u tim vodama, tako da se nadam da je i publika osjetila poruku koju pjesma nosi. Napisao ju je Amil Lojo prije par godina i namjenski je bila rađena za Mariju Šerifović. Međutim, na kraju je ipak pronašla mene.

Pjesmom ‘Kuća puna naroda’, koju ste prije nekoliko godina izveli u A strani, iznenadili ste brojne. Riječ je o izvedbi koja se i dalje sluša… Kakve pjesme volite inače izvoditi, koje pjesme Vam izvlače osmijeh na lice?
Inače volim izvoditi zapravo pjesme bržeg ritma i veselije tematike. Međutim, definitivno sam svjestan da mi balade bolje pristaju.

Što Vam je najbitnije tijekom nastupa uživo? Imate li ikad tremu?
Najbitnije, a i ujedno najljepše je kad postoji razmjena energija između publike i izvođača. Samo tad se magija stvara. Treme blage imam prije svirke, ali prije nestane, već nakon par sekundi.

Postoji li netko ili nešto što je utjecalo na Vaše bavljenje glazbom?
Mislim da je najbitniji uticaj bio s moje strane, to jest momenat kad sam se odlučio da bi muzici htio posvetiti čitav život. Na tom putu sam upoznavao dosta ljudi od kojih sam dosta toga naučio, ali ne bih da izdvajam nikoga jer to bi bilo kao izdvajanje jedne karike na lancu. Što se početaka tiče, pjevao sam više manje čitav život. Međutim, zbog straha od javnih nastupa, tek sam 2017. godine imao prvi nastup.

Tko Vam je uzor na glazbenoj sceni, na koga se ugledate?
Imam više uzora. Ugledam se na ljude koji nisu samo vrhunski pjevači, nego i inteligentni pojedinci jer su uspjeli da opstanu u ovoj teškoj industriji duži niz godina. Izdvojio bih Dinu Merlina, Zdravka Čolića i Olivera. Vjerujem da bi i Toše Proeski bio u ovom društvu da je ostao malo duže s nama.

GLAZBENIK ADI ŠOŠE U Grad stiže Mostarac za kojim luduju žene

S obzirom na glas koji imate, mnogi Vas i uspoređuju s Tošem Proeskim. Kako komentirate navedenu usporedbu? Jako je lijepo kad te porede s najboljim pjevačem kojeg je Balkan ikad imao. Neću lagati, čitav moj pristup pjevanju je jako sličan Tošetu zato što je on za mene beskonačan izvor inspiracije. U jednoj fazi karijere sam prepoznao jedan problem kod sebe, a to je da sam počeo baš previše ličiti na njega. Još veći problem što je njegovo pjevanje bilo apsolutno savršeno i tko god uđe u bilo kakav vid diskusije na temu tko može više ponuditi, ne može mu prići na metar. Prosto, bio je previše magičan. Zato sam potpuno promijenio pristup muzici, sačuvao malo njegove magije, ali suštinski kreirao neki svoj izričaj jer ne mogu biti novi Toše, ali Šoše mislim da mogu.

Postoje li određeni životni ciljevi kojima težite dalje u budućnosti?
Pa svakako imam snove. Preporučio bih svim ljudima da ih imaju čitav život, ali i da rade za njihovu realizaciju. Moji se vezuju za velike stvari, ali toliko je dugačak put preda mnom da sam shvatio da je bolje za mene da živim u trenutku i da radim na sebi iz dana u dan, umjesto da razmišljam gdje ću biti za dvadeset godina. Dat ću sve od sebe, tako da kako bude, dobro je, samo da sam živ i zdrav, kao i meni bliski ljudi.

KONCERT U BISTROU B49
‘Ponosni smo da ga prvi dovodimo u Grad’

—Tijekom onog ludila s koronom barem milijun puta sam preslušao pjesmu ‘Kuća puna naroda’ koju je Adi Šoše izveo na A strani i svaki put iznova me ta izvedba oduševila. Čim se dozvolilo da restorani opet počnu raditi mi smo se odmah odlučili na svirke uživo tijekom vikenda, a svaku bi večer završavali riječima: ‘Nek mi bude nagrada, kuća puna naroda’. U jednom trenutku, prije godinu dana, smo stupili u kontakt s Amilom Lojom, koji je Adijev menager, ali i producent i glazbenik najviše razine. On je na prvu rekao može – dolazimo u Dubrovnik, samo je bilo pitanje termina. Vjerujte, Adi Šoše će obilježiti glazbenu scenu u sljedećim godinama i ponosni smo da ga prvi dovodimo u Grad. Ipak, većina nastupa te razine se održava ljeti, ali nama to nije cilj. Mi želimo našim sugrađanima omogućiti dodatni sadržaj i opciju više za izlazak i doživljaj tijekom zime. Zato s veseljem do kraja ove godine uz Adija Šošu najavljujem i sjajnu Katicu Marinović, klapu Bonaca, još jednom će nam doći i Marsell Benzon, oko Božića je s nama Šimun Ševerdija, izvrstan mladi šibenski gitarist i pjevač, Ivana i Ivica su nam stalni postav, a posebno se veselimo PMS-u, dubrovačkom projektu kojem je jedini cilj uživati u glazbi – rekao je Rikard Kužnin koji je u Bistrou 49 zadužen za glazbeni program, istaknuvši kako u 2023. godini možemo očekivati još iznenađenja.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist