Koronavirus u Hrvatskoj

LASIĆ SE PREDOMISLIO Nalog o ulasku u butige s maskama postao je – preporuka

lasic003

Nakon što je konavoski načelnik Božo Lasić donio odluku s jasno preciziranim pravilima ponašanja u trgovinama, a u kojoj se navodilo kako se nalaže trgovcima da u trgovine mogu puštati samo osobe koje imaju zaštitne maske i rukavice, dodatno objašnjenje dao je i putem Facebooka. No, i odluka je odjednom postala preporuka, a što je promijenjeno i na službenoj stranici Općine Konavle. Tako je ‘nalaže se’ postalo odjednom ‘preporuka’.

-U prvom redu riječ je preporuci koja ima za cilj zaštiti sve one djelatnice u butigama diljem naše općine. Zamislite kako se one osjećaju uz toliki kontakt s raznim ljudima, od kojih dio nosi masku i rukavice, a dio to ignorira – navodi Lasić u objašnjenju.
-Tu je u prvom redu riječ o moralnoj odluci, a svi oni koji ne mogu nabaviti masku uvijek mogu uzeti šal ili neku maramu. Nitko od nas ne zna tko je asimptomatski širitelj, zato vas molim da poduzmete sve što možete kako bi te vrijedne djelatnice bile zaštićene – navodi Lasić.
Osvrnuo se i na fotografiju koju je nedavno objavio, a na kojoj on i župski načelnik Silvio Nardelli nazdravljaju s čašom vina. Pri tome se nisu držali preporučene socijalne distance, a odgovarajući na novinarsko pitanje, župan Nikola Dobroslavić rekao je kako su u tome pogriješili.
-Dio ljudi nije najbolje prihvatio fotografiju koju sam objavio na Facebooku s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijom Nardellijem, potpuno ispravno smatrajući kako na fotografiji ne držimo socijalnu distancu. Nažalost za potrebe snimanja te fotografije koja je trebala smiriti strasti oko punkta u Platu i jesmo bili preblizu. To je bilo nepromišljeno, ali ako to bude moj najveći krimen u ovoj pandemiji nitko sretniji od mene – zaključio je Lasić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist