Aktualno

LASIĆ O UKLANJANJU SPOMEN PLOČE U MORINJU ‘Ovo je poraz crnogorskog društva i ljudskog razuma’

Konavoski načelnik Božo Lasić osvrnuo se na vijest o uklanjanju spomen ploče zatočenim hrvatskim civilima i braniteljima Domovinskog rata u Morinju, koja je postavljena prošlog tjedna.

-Vijest da će se spomen-ploča u Morinju ukloniti temeljem nalaza nekakve inspekcije je jedan poraz crnogorskog društva i poraz ljudskog razuma. Još uviijek se nadam da je sve skupa samo dezinformacija, no naglašavam kako simbolika te ploče predstavlja početak gradnje mosta između naša dva naroda.
Vadeći se na ”tehničke” razloge za uklanjanje, to spomen obilježje hrvatske patnje svodi se na razinu nedostojnu njegova izvornog značenja. Prilikom postavljanja rekao sam da samo kajanje rađa oprost, a samo oprost rađa suživot. Jednako tako vrijeđanje hrvatskog naroda produbljuje našu otuđenost – poručuje Lasić.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija