Koronavirus u Hrvatskoj

Lasić: Koronavirus je smrt našeg gospodarstva

Lasić: Koronavirus je smrt našeg gospodarstva

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić obratio se preko Facebooka sumještanima povodom većeg broja novozaraženih. Rekao je da ga to pogađa i neopisivo rastužuj na više razina.

-Znam da smo svi umorni od ove pandemije, da želimo ‘staro normalno’ da bude ovo ‘novo normalno’, no za to smo prvenstveno odgovorni sami sebi. Apeliram ovom prilikom na sve, od Crkve do ugostitelja, privatnih poduzetnika, organizatora događanja i manifestacija da se pridržavaju propisanih mjera. Te mjere, uz cijepljenje, nam doslovno život znače, kako zdravstveno tako i gospodarski – navodi Lasić.

-Neću se praviti pametan i govoriti Vam što korona radi zdravlju čovjeka. Netko je preboli lakše nego prehladu, drugi završe na respiratorima, neki umru. Ono što znam je da je ona smrt našeg gospodarstva. Statistika je neumoljiva i brojke zaraženih i epidemiološke karte znače razliku između otvorenog i zatvorenog hotela. Razliku između privređivanja i kruha na stolu naspram neizvjesnosti nezaposlenosti. Ne treba nikome posebno crtati koliko toga ovisi o ovoj, kakvoj takvoj turističkoj sezoni. Molim Vas da budemo odgovorni. Za sve nas, za naš boljitak i prosperitet –  rekao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist