DuList IN

‘LAPAD TRAŽI ZVIJEZDU’ Učenici pokazali svoje talente uz Dan škole

'LAPAD TRAŽI ZVIJEZDU' Učenici pokazali svoje talente uz Dan škole

Osnovna škola Lapad slavi svoj Dan škole i pedesetu obljetnicu izgradnje i rada školske zgrade na adresi Od Batale 14. Utemeljena je 1944. kao četverogodišnja škola, a na današnjoj je lokaciji otvorena 1973. kao osmogodišnja škola.

Tom prigodom, u jutarnjim satima u školi je održan program pod nazivom ‘Lapad traži zvijezdu’ gdje su učenici razredne i predmetne nastave pokazali svoje talente. Nije nedostajalo smijeha i zabave, a učenici su svoje talente pokazali kroz 33 točke sviranja, pjevanja, plesanja, recitacija, zbrajanja i oduzimanja, kao i natjecanja u igranju šaha, košarke i nogo-tenisa.

– Učenik u prvom razredu ima sposobnost zbrajanja ‘velikih’ brojeva, što je danas i pokazao. Imali smo sviranje harmonike, violončela, gitare, puno plesa i sportaša. Zaista je pokazan široki dijapazon talenata koji se otkrio na današnjoj priredbi – istaknula je za DuList ravnateljica OŠ Lapad, Nikolina Soko, navodeći dalje kako su neki od učenika dijelili određena osvojena mjesta jer su imali izjednačeni broj bodova.

Prvo mjesto i trofej ove godine osvojila je učenica Lucija Metković iz 5.c, koja je pjevala i svirala električnu gitaru. Drugo mjesto osvojio je Davor Vuksan, učenik 1.a razreda, koji je izveo točku zbrajanja.
Treće mjesto pripalo je Teu Čupiću 3.d razreda, koji je pjevao. Četvrto mjesto su dijelile učenice Greta Jerković, Sofia Joković i Antonija Ruso 2.c razreda s učenikom Lucasom Šalerom, koji je izveo točku slaganja Rubikove kocke uz praćenje ritma pjesme. Peto mjesto pripalo je plesnoj točki Nike Radošević i Nore Boroje iz 5.e razreda, koje su dijelile mjesto s Bartolom Franošićem iz 4.d. Šesto mjesto dijele učenice Lana Tomšić 3.e s gimnastičkom točkom i Sara Medo koja je izvela baletnu točku. Sedmo mjesto pripalo je Gabrieli Vidojević iz 6.d s pjevačkom točkom. Osmo mjesto osvojila je Mia Mandurić 2.c razreda s plesnom točkom.

Među prvih osam mjesta, kako ističe ravnateljica Soko, bilo je vrlo tijesno. Prvo mjesto imalo je osvojeno ukupno mogućih 50 bodova, a drugo samo bod manje – 49.

Nakon završetka prvog dijela programa ‘Lapad traži zvijezdu, održana je prigodna sadnja masline u masliniku škole i dodjela poklona učenicima koji redovno sudjeluju u obrezivanju masline.

– To su sada već tri generacije naših malih maslinara, drugog, šestog i osmog razreda, koje vodi naša učiteljica Ivana Matijević – naglasila je Soko.

Istog dana, predstavit će se Dubrovački dječji vodič ‘Đir po gradu’ u 17 sati o kojem je DuList već pisao. Riječ je o vrsti slikovnice s legendama Grada, koju je izradila učiteljica Gordana Rokolj s učenicima 4.c razreda. Svečanost obilježavanja pedesete obljetnice izgradnje škole bit će upriličeno u 18 sati ispred Dulčićevog Sunca znanja na kojoj će sudjelovati posebne gošće, koje će pričati o povijesti lapadske škole. Nakon cijelog programa, bit će organiziran domjenak.

Pročitajte još

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist