Aktualno

KVAR JE OTKLONJEN Kineski brod sa zadnjim dijelovima Pelješkog mosta na putu do Ploča

Kineski teretni brod ‘Development Way’, koji je zbog kvara pogonskog stroja od subote plutao u Otrantskim vratima natovaren s posljednja 24 čelična segmenta mostne konstrukcije za Pelješki most, danas je uspio popraviti kvar i nastaviti putovanje do krajnjeg odredišta.

Tu je informaciju za Morski.hr potvrdio kontrolor pomorskog prometa Lučke kapetanije Ploče Tomislav Šimović, koji je kazao da bi, prema najavama, brod trebao stići na vez ispred luke Ploče u utorak u 13 sati.

Nakon rješavanja carinske i ostale plovidbene dokumentacije i dobivanja odobrenja za ulazak u hrvatske teritorijalne vode ‘Development Way’, koji plovi pod panamskom zastavom, nastavit će put do gradilišta Pelješkog mosta kako bi isporučio posljednje dijelove mosne čelične konstrukcije.

Potvrdu o nastavku putovanja pronašli smo i na stranici Vesselfinder, na kojoj uz zadnju lokaciju broda u Otrantu stoji i oznaka da ‘Development Way’ plovi brzinom od oko 11 čvorova. Brod je izgrađen 1983. godine i namijenjen prijevozu teških tereta.

Pročitajte još

RADOVI ELEKTROJUGA Provjerite tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

POKAŽIMO JOŠ JEDNOM VELIKO SRCE Omogućimo Ivani fizikalnu terapiju u Selcu

Dulist

POČINJE DRUGA FAZA POPISA Kako prepoznati popisivače?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija