Kultura

Kultura je prođirala Mokošicom i privukla mnoštvo malih i velikih posjetitelja

kultura u djiru mokosica 17

Kultura je u petak navečer prođirala i do Mokošice, odnosno do igrališta pored caffe bara ‘Kiss’ gdje su bogat program pripremile gradske kulturne ustanove Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački simfonijski orkestar i Kinematografi Dubrovnik.

Treća u nizu kreativnih radionica ‘Umjetnički virus’ za koje su svoje pedagoške snage udružile tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik, na rasporedu je bila u 18 sati. Radionice su vodile muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a svaka je bila posebna na svoj način. Bilo je tu crtanja i slikanja, izrađivanja skulpture te raznih drugih kreacije. Cilj radionica bio je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Potom je na programu bio koncert POPS sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Slobodana Begića, a izveli su program popularne i filmske glazbe. Tako je publika mogla uživati u temama poznatih serijala i filmova kao što su „Kum“, „James Bond“, „Sjećanja jedne gejše“, „Miris žene“, kao i „Igra prijestolja“, ali i poznatih hitova bendova poput the Beatles, Abba i drugih. Svima dobro znana, svevremenska glazba grupe Queen u izvedbi DSO-a bila je uvod u projekciju biografskog igranog filma „Bohemian Rhapsody” o legendarnom Freddieu Mercuryju i grupi Queen.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist