Politika

Kulišić: “Vraćam se!”

Odluka dugogodišnjeg predsjednika HSP-a Ante Đapića o definitivnom povlačenju iz politike polučuje prve rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U politiku se, naime, vraća Željko Kulišić, bivši predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.
– Nakon odluke počasnog predsjednika HSP-a Ante Đapića o njegovom konačnom povlačenju iz politike, odlasku s mjesta počasnog predsjednika koji je dosada vukao sve poteze u HSP-u, želim obznaniti da su se stekli svi uvjeti za moj povratak u HSP, nakon četiri godine principijelnog izbivanja – kazao je ekskluzivno za Dulist Željko Kulišić, nekadašnji predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, kako kaže Kulišić, još je 2007. godine podnio ostavku, jer središnjica, na čelu koje je bio Anto Đapić, nije htjela prihvatiti zahtjeve tadašnjeg Predsjedništva Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije da se sazove izvanredni sabor stranke, a da prethodno svi krivci, u prvom redu Đapić, podnesu ostavku zbog katastrofalnih rezultata na izborima.

– Tada smo sa sedam saborskih zastupnika spali na samo jednog, Antu Đapića. Nakon četiri godine scenarij se ponavlja, ali je konačno u Đapiću sazrela spoznaja da je upravo on kočnica pravaštva i da je zapravo uništio i urušio najstariju pravašku stranku u Hrvatskoj. Stoga sam, nakon priopćenja Ante Đapića da se odlučio povući, uz ostale članove Predsjedništva iz 2007. godine odlučio ponovno se ponuditi stranci i dati svoj obol pokušaju povratka HSP-a na mjesto koje zaista i zaslužuje – istaknuo je Željko Kulišić.

Kulišić je kazao kako će se o svemu detaljnije očitovati uskoro na tiskovnoj konferenciji na kojoj će razjasniti sve želje i uvjete. O odluci je obavješten i predsjednik HSP-a Danijel Srb koji je izrazio zadovoljstvo Kulišićevom odlukom.

Na pitanje je li mu žao što se Đapićeva ostavka nije dogodila prije izbora Kulišić je kazao:
– Nije mi žao, jer je ovo očito bio jedini način da se urazumi nerazumni Đapić, jedini krivac za propast HSP-a. Jedino mi je žao pravaštva koje je patilo, ali se Đapić konačno morao sam odlučiti na to. U svojih osamnaest godina vladanja u HSP-u postavio je marionete na svim razinama, pa je bilo nemoguće maknuti ga do momenta kad je priznao sve poraze i katastrofalne rezultate koje je isključivo on prouzročio za HSP.

Na spomen suradnje s Ružom Tomašić, Kulišić kaže kako ostavlja prostor za ujedinjenjem, ali „ne pod svaku cijenu, već u jedan hrvatski pravaški štit“.
– Hrvatski pravaški štit koji bi objedinio sve stranke, svakako respektirajući i rezultate i ljude koji u svojim sredinama i svojim strankama doprinose. Dakle, bez animoziteta, predstoje nam godina ili dvije do lokalnih izbora – kazao je Kulišić te poručio:
– Ne želim rušiti postojeće, nego se uključiti.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija