Politika

Kukuriku koalicija s građanima Županije

Kukuriku koalicija s građanima Županije

Nositelj liste Kukuriku koalicije u 10. izbornoj jedinici Arsen Bauk te kandidati Tatjana Šimac Bonačić, Mladen Marelić, Nikola Hajdić i Andro Vlahušić obišli su Dubrovačko-neretvansku županiju.

U ponedjeljak su se susreli s mještanima Trpnja i Janjine na poluotoku Pelješcu, a u utorak s mještanima Orebića, Stona, Župe Dubrovačke i Konavala.

Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU-IDS u razgovoru s građanima komentirali su stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, promovirali razvojne projekte Plana 21 te razgovarali o infrastrukturnim, ekonomskim i socijalnim problemima stanovnika tog dijela županije.

U Župi Dubrovačkoj obišli su devastirane i neobnovljene hotele u Srebrenom i Kuparima te se upoznali s trasom buduće brze ceste Dubrovnik – Čilipi, koja je, kako je kazano, prioritet Kukuriku koalicije.

Arsen Bauk, Tatjana Šimac Bonačić, Mladen Marelić i Andro Vlahušić u Čilipima su položili vijence na spomen obilježju poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, a na Grudi su na isti način odali počast žrtvama Narodnooslobodilačkog rata.

Također, s konavoskim poljoprivrednicima i vlasnicima seoskih gospodarstava razgovarali su o povratu zemljišta u Konavoskom polju, kao i činjenici da najjužnija hrvatska općina dosad nije uspjela svoje  razvojne kapacitete u poljoprivredi i ruralnom turizmu financirati kroz predpristupne fondove Europske unije.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist