Politika

Kukuriku koalicija s građanima Županije

Nositelj liste Kukuriku koalicije u 10. izbornoj jedinici Arsen Bauk te kandidati Tatjana Šimac Bonačić, Mladen Marelić, Nikola Hajdić i Andro Vlahušić obišli su Dubrovačko-neretvansku županiju.

U ponedjeljak su se susreli s mještanima Trpnja i Janjine na poluotoku Pelješcu, a u utorak s mještanima Orebića, Stona, Župe Dubrovačke i Konavala.

Kandidati koalicije SDP-HNS-HSU-IDS u razgovoru s građanima komentirali su stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, promovirali razvojne projekte Plana 21 te razgovarali o infrastrukturnim, ekonomskim i socijalnim problemima stanovnika tog dijela županije.

U Župi Dubrovačkoj obišli su devastirane i neobnovljene hotele u Srebrenom i Kuparima te se upoznali s trasom buduće brze ceste Dubrovnik – Čilipi, koja je, kako je kazano, prioritet Kukuriku koalicije.

Arsen Bauk, Tatjana Šimac Bonačić, Mladen Marelić i Andro Vlahušić u Čilipima su položili vijence na spomen obilježju poginulim braniteljima iz Domovinskog rata, a na Grudi su na isti način odali počast žrtvama Narodnooslobodilačkog rata.

Također, s konavoskim poljoprivrednicima i vlasnicima seoskih gospodarstava razgovarali su o povratu zemljišta u Konavoskom polju, kao i činjenici da najjužnija hrvatska općina dosad nije uspjela svoje  razvojne kapacitete u poljoprivredi i ruralnom turizmu financirati kroz predpristupne fondove Europske unije.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija