Politika

KRISTIĆ ‘Vlada i Sabor odbili su sve naše amandmane na proračun za projekte u ovoj županiji’

Gradski vijećnik Mosta Maro Kristić uputio je priopćenje o njihovim amandmanima na državni proračun koje su Vlada i Sabor na sjednicama odbili. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Proračun Grada Dubrovnika za 2021. godinu je zbog teške gospodarske krize uzrokovane širenjem zaraze koronavirusa gotovo 300 milijuna kuna manji od očekivanog. Tako teška financijska situacija ima za posljedicu usporavanje realizacije brojnih važnih i obećanih projekata, koji će se teško realizirati sredstvima iz gradskog proračuna u dogledno vrijeme. Svima je jasno da će trebati vremena za gospodarski oporavak te da će posljedice krize biti dalekosežne. Stoga priliku za realizaciju projekata treba tražiti u dostupnim fondovima Europske unije, ali i u državnom proračunu iz kojeg se financiraju brojni važni razvojni projekti u lokalnim zajednicama.

Dubrovnik je godinama punio državni proračun i na takav način pomagao ujednačeni razvoj cijele država, a sada je vjerojatno najpogođeniji grad u državi, na kojeg je korona kriza ostavila najviše negativnih posljedica. Stoga smo smatrali kako se u državnom proračunu mogu i moraju pronaći sredstva za realizaciju nekih projekata na koje se već godinama čeka, a koji su važni za Dubrovnik i koji su zbog svega navedenog odgođeni za neka bolja vremena, no jučer su Vlada RH, a danas i Hrvatski sabor odbili sve prijedloge amandmana na rebalans državnog proračuna koje su branili naši zastupnici u Hrvatskom saboru, a koji se odnose na područje Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Naši prijedlozi amandmana odnosili su se na osiguranje sredstava za sufinanciranje realizacije sljedećih projekata:

– Izgradnja Centra za autizam
– Izgradnja doma umirovljenika na Medarevu
– Izgradnja azila za životinje
– Poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja
– Dovršetak izgradnje atletske staze na Gradskom stadionu Lapad
– Novo neovisno trasiranje lokacije budućeg centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Lučinorazdolje
– Navodnjavanje konavoskog polja
– Uspostava stalne hitne helikopterske službe

Snimku dijela sjednice Hrvatskog sabora na kojoj se naš zastupnik Božo Petrov zalaže za prihvaćanje predloženih amandmana možete vidjeti ovdje – poručio je u priopćenju Kristić.

Pročitajte još

Nikša Vukas: ‘Ovo je politički okršaj s ljudima koji ti smetaju’

Dulist

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija