Hrvatska

KRENULA KAMPANJA Znate li koliko je tunela na našim autocestama?

Hrvatske autoceste u suradnji s partnerima Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora prometa i infrastrukture te Fakultetom prometnih znanosti, provode edukativnu kampanju Kroz tunele sigurno i ugodno!

Hrvatske autoceste upravljaju s 44 tunela, ukupne duljine 41,4 km. Vožnja kroz tunel razlikuje se od vožnje na otvorenoj cesti. Pojedini vozači osjećaju nelagodu tijekom vožnje kroz tunel. Iako je ova nelagoda razumljiva, strahovi i brige su neutemeljeni.

Edukacijom i osvještavanjem vozača o ponašanju u vožnji kroz tunele, a osobito o nekim specifičnim situacijama, korisnicima želimo na jednostavan način predočiti koji su momenti u vožnji tunelom najbitniji i kako reagirati nađete li se u takvoj situaciji. Potrebna je veća pozornost vozača jer uz svu tehničku opremljenost tunela, vozač svojim odgovornim ponašanjem i znanjem može utjecati na osobni osjećaj sigurnosti tijekom vožnje kroz tunel.

Cilj kampanje je korisnicima dati osjećaj sigurnosti prilikom vožnje kroz tunel.

U letku su obrađene najkritičnije situacije:

· Prije ulaska u tunel

· Vožnja u tunelu

· U slučaju zastoja u tunelu

· U slučaju nesreće u tunelu

· U slučaju požara u tunelu/vozilu

· U slučaju kvara na vozilu

Namjera je informativni letak dostaviti svim vozačima, ali i budućim vozačima u auto školama. Kampanja počinje od petka, 8. srpnja. Podjela informativnog materijala vozačima bit će na graničnim prijelazima od strane djelatnika MUP-a, na prodajnim uredima HAC-a te putem ostalih kanala u suradnji s HAK-om i CVH.

Informativni letak može se preuzeti na OVOM LINKU.

I na kraju važna napomena, niše za zaustavljanje u tunelu nisu parkirno mjesto – one služe isključivo za zaustavljanje u hitnim situacijama, pišu iz Hrvatskih autocesta.

 

Pročitajte još

Razmišljate li o zamjeni kuna u eure? Evo koji je ‘najbezbolniji’ način

Dulist

[Potvrđeno iz Vlade] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija