Aktualno

KREĆU OVRHE Prisilna naplata dugova provodit će se u tri vala

Na naplatu 18. listopada, kada ističe moratorij iz travnja ove godine, dolazi oko 319 tisuća ovrha teških 16 milijardi kuna. Ovrhe bi se trebale naplaćivati u tri vala, donosi Jutarnji list.
Naime, u Ministarstvu pravosuđa i uprave se dogovaraju zadnje pojedinosti o ponovnom aktiviranju ovrha na temelju vjerodostojne isprave, a cilj je spriječiti da se sve ovrhe koje su stale 18. travnja odjednom pošalju na naplatu. Prisilna naplata duga odvijat će se u razmacima od po dva mjeseca kako su ovrhe pristizale.
Prema pisanju Jutarnjeg, u prvome valu bi do 19. prosinca na naplatu išle one ovrhe koje su stigle do 19. lipnja, u drugome do 19. veljače one koje su stigle do 19. kolovoza, i nakon toga sve ostale. Vlada neće donositi uredbu kojom bi se definirala dinamika ponovnog pokretanja ovrha, nego će umjesto toga Javnobilježničkoj komori biti dostavljene upute koje će imati formu preporuke. Komora te preporuke treba proslijediti svim javnobilježničkim uredima u zemlji i nadgledati provedbu.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija