Aktualno

LIBERTAS FOUNDATION Dodijeljeno 14 stipendija budućim obrtnicima

Stipendije učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2020./21. godinu dodijeljene u prostorijama Udruge DEŠA u Lazaretima. Tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji Luce Hazdovac uručila je 14 stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2020./2021. iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić.

Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond “Ante & Evelyn Mrgudic” već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive te kako bi nakon završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.

Stipendisti za 2020./21. godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare i kozmetičare. Predstavnici Libertas Foundation i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima koji svake godine izdvoje mnogo vremena i truda kako bi se ove stipendije održale sad već 18. godinu!

Pročitajte još

POČINJE TRODNEVNICA Župa sv. Mihajla priprema se za dan ‘sveca svega svijeta’

Dulist

NOVA ŠPICA S MACANOM O cijenama čokolade, Livaji i stranim radnicima

Dulist

STIGLA PRESUDA Grad je stazu poviše Fine nezakonito proglasio javnim dobrom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija