Aktualno

LIBERTAS FOUNDATION Dodijeljeno 14 stipendija budućim obrtnicima

Stipendije učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2020./21. godinu dodijeljene u prostorijama Udruge DEŠA u Lazaretima. Tajnica zaklade Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji Luce Hazdovac uručila je 14 stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2020./2021. iz Fonda Ante i Evelyn Mrgudić.

Libertas Foundation je dobrotvorna zaklada koja kroz fond “Ante & Evelyn Mrgudic” već 18 godina pomaže učenicima obrtničkih škola iz obitelji lošijeg imovinskog stanja na području Dubrovačko – neretvanske županije. Svrha stipendije je pomoći učenicima da izuče zanimanje s kojim će moći lakše naći zaposlenje u mjestu gdje žive te kako bi nakon završetka svog školovanja pomogli svojim obiteljima i lokalnom gospodarstvu. U zapadnom svijetu više od dvije trećine ekonomije počiva na malom gospodarstvu i obrtništvu te je želja donatora Libertas Foundation da stipendisti nakon završetka školovanja krenu u obrtništvo te ostvare životni san u svojoj Županiji i domovini Hrvatskoj.

Stipendisti za 2020./21. godinu su iz Konavala, Dubrovnika, Župe Dubrovačke, otoka Mljeta, Mokošice, Pelješca, doline Neretve i Dubrovačkog primorja, a školuju se za frizere, slastičare, cvjećare, kuhare, automehaničare i kozmetičare. Predstavnici Libertas Foundation i udruge DEŠA su im na dodjeli poželjeli sreću u daljnjem školovanju te se zahvalili donatorima, našim iseljenicima koji svake godine izdvoje mnogo vremena i truda kako bi se ove stipendije održale sad već 18. godinu!

Pročitajte još

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

OVAJ TJEDAN Besplatna radionica ‘Kako samostalno voditi paušalni obrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija