Aktualno

Kreće uređenje i opremanje vanjskih sportskih igrališta u Gospinom polju

vanjsko igraliste gospino polje

Gradu Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za uređenje i opremanje vanjskog sportskog igrališta u Gospinom polju. Projektom se planira renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela – nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

U sklopu projekta planira se urediti dio vanjskog igrališta namijenjenog za nogomet na način da se na postojećem terenu zamijeni dotrajala i krpana umjetna trava. Potrebno je formirati prostor klupe za igrače uz teren na sredini zapadnog dijela tribina, srediti zid koji čini okvir igrališta, kao i betonske tribine na koje se trebaju postaviti plastične klupe. Planirana je i zamjena dotrajale ograde oko terena, kao i visoke ograde iznad južnog dijela igrališta te zamjena dotrajalih i oštećenih golova. Kako bi teren bio kompletno definiran treba ga se označiti za igru malog nogometa i rukometa.

Također, dio vanjskog betonskog košarkaškog igrališta potrebno je obložiti antistres oblogom (tartan) te ga ocrtati u teren za košarku i teren za odbojku i/ili badminton. Nova ograda se planira zamijeniti na cijelom obuhvatu zbog dotrajalosti postojeće.

Ukupna površina zahvata iznosi 2875 metara četvornih i objedinjuje sportsko igralište za mali nogomet dimenzija 55 x 36 metara, s tribinama i reflektorima, kao i vanjski teren za košarku dimenzija 28 x 14 metara s nenatkrivenim tribinama sa zapadne strane. Pristup vanjskom igralištu i tribinama već je prilagođen osobama s invaliditetom.

Početak radova očekuje se u drugoj polovici 2024., a predviđeno vrijeme izvođenja radova, koji uključuju rušenja, zemljane, betonske, zidarske, obrtničke, elektroinstalacijske i druge radove je šest mjeseci.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 291.983,85 eura, od čega je 68% doprinos Ministarstva u iznosu od 199.084,00 eura, dok preostalih 92.899,85 eura osigurava Grad Dubrovnik iz vlastitih sredstava.

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist