Aktualno

Kovačević: “Nadam se početku pregovora”

Kovačević: "Nadam se početku pregovora"

Štrajkački odbor zaposlenika u Libertasu još uvijek nije donio odluku o tome hoće li se održati dugo najavljivani  štrajk u tom gradskom poduzeću.

Kako nam je rekao sindikalni povjerenik Baldo Kovačević u ponedjeljak 24. travnja u 14 sati ponovno će se održati sastanak na temu konačnog postizanja dogovora oko novog Kolektivnog ugovora.

-Ako sve bude u redu, nadam se da ćemo započeti i kolektivno pregovaranje- zaključio je Kovačević. 

Podsjetimo, 12.ožujka održan je sastanak na tu temu između predstavnika Uprave i sindikata, a na njemu nije postignut nikakav dogovor.

-Do 24. travnja moramo pripremiti određene stavke. Direktor je tražio da potpišemo Protokol o kolektivnom pregovaranju koji bi vrijedio do 1. rujna. No, mi na to nismo pristali jer u njemu stoji da se u to vrijeme obavezujemo na socijalni mir, što znači da nema mogućnosti za štrajk.  Iza njegova prijedloga krije se čisto kupovanje vremena dok traje ljeto. Uz to je odbio naš prijedlog da Potokol o kolektivnom pregovaranju vrijedi do 1. lipnja – kazao je sindikalni povjerenik u Libertasu po završetku tog sastanka Baldo Kovačević.

Podsjetimo, Sindikat je nedavno poslao Upravi novi prijedlog Kolektivnog ugovora koji je prilagođen Zakonu o radu, a čak su u njemu smanjenja prava radnika Libertasa u skladu sa Zakonom i okolnostima u kojima ljudi ne primaju plaće i ostaju bez posla. Zahtjev Sindikata je da tarifni prilog bude uz Kolektivni ugovor, s popisom radniih mjesta i koeficijentima kako bi se mogao napraviti izračun najnižih plaća za pojedina radna mjesta. 

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist