AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

KORONAVIRUS Nema novih oboljelih u Hrvatskoj, troje pacijenata s ozbiljnijim oblikom bolesti

KORONAVIRUS Nema novih oboljelih u Hrvatskoj, troje pacijenata s ozbiljnijim oblikom bolesti

U Hrvatskoj nema novi oboljelih od koronavirusa. Izvijestio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović. Tako je do danas u našoj zemlji zabilježeno dvanaest slučajeva oboljelih i to u zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Oni su svi stabilno, rekla je ravnateljica Infektivne klinike dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić istaknuvši kako troje pacijenata imaju nešto ozbiljniji oblik bolesti, a ostali su blagi ili gotovo bez simptoma. No, još nitko do kraja nije spreman za napustiti bolnicu.
-Oprezni smo i pratimo ih i više nego što bismo kod nekih drugih infekcija respiratornih virusa – rekla je Markotić. Najavila je i kako ćemo imati mogućnost ući u kliničku studiju za novi lijek koji je pokazao izvjesne pozitivne rezultate u svijetu u liječenju koronavirusa. Riječ je o lijeku koji je ispitan kod bolesnika koji se liječe od ebole, a za koronavirus je još u ispitivanju. Posebno je naglasila kako je jako važno da rizične skupine, a to su stariji ljudi i osobe s kroničnim bolestima, izbjegavaju veće skupove.
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako broj oboljelih u okruženju raste.
-Budno pratimo situaciju i sve službe su u maksimalnoj pripremi te imamo spremne daljnje mjere – rekao je te dodao kako je obavljeno 327 testiranja, a samo jedan je u najavi dok je 4278 osoba pod određenim epidemiološkim mjerama.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist