Koronavirus u Hrvatskoj

KORONAVIRUS Donosimo pregled aktivnih slučajeva u županiji po gradovima i općinama

KORONAVIRUS Donosimo pregled aktivnih slučajeva u županiji po gradovima i općinama

Dok Nacionalni stožer civilne zaštite svakog dana izvještava i o trenutno aktivnim slučajevima koronavirusa u Hrvatskoj, u priopćenjima županijskog stožera te brojke izostaju. Ipak, može ih se provjeriti putem aplikacije na službenoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije. Donosimo stoga pregled ukupno zabilježenih slučajeva od početka pandemije kao i broj trenutno aktivnih slučajeva za svaki grad i općinu u našoj županiji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od početka pandemije ukupno je zabilježeno 263 slučaja zaraze koronavirusom. Ozdravile su 192 osobe, umrlo je njih osam, a trenutno su aktivna 63 slučaja. Grad Dubrovnik ukupno je do danas zabilježio 96 slučajeva, ozdravilo je 76 osoba, umrle su 3, a aktivnih je slučajeva 17.
Grad Ploče broji ukupno 41 slučaj koronavirusa od početka pandemije, ozdravile su 32 osobe, umrlo ih je četiri, a aktivnih je slučajeva pet. U Konavlima je ukupno do sada zabilježen 31 slučaj COVID-19, izliječeno je 26 osoba, umrla je jedna te imaju četiri aktivna slučaja. U Župi dubrovačkoj ukupno je do sada bilo 25 slučajeva, ozdravile su 22 osobe, a tri su slučaja trenutno aktivna.

Metković od početka pandemije broji ukupno 22 slučaja zaraze, osam je osoba ozdravilo, a aktivnih je slučajeva 14. U Kuli Norinskoj do sada je došlo do šest slučajeva zaraze te je šest osoba i ozdravilo pa ova općina trenutno nema aktivnih slučajeva. Trpanj prati Kulu Norinsku sa šest slučajeva ukupno, pet je osoba ozdravilo, a aktivan je tek jedan slučaj zaraze. Korčula broji ukupno pet slučajeva od početka pandemije, tri su osobe izliječene, a trenutno su dva aktivna slučaja zaraze.

U Stonu su se od početka pandemije pojavila ukupno četiri slučaja, jedna je osoba ozdravila, a tri su slučaja još uvijek aktivna. Opuzen broji ukupno tri slučaja od kraja veljače, dvije su osobe ozdravile, a jedan je slučaj zaraze još uvijek aktivan.

Blato je trenutno bez aktivnih slučajeva. Naime, u ovoj općini zabilježena su ukupno dva slučaja te su obje osobe i ozdravile. Potpuno ista situacija je i u Veloj Luci te Općini Slivno. U Smokvici je od početka pandemije zabilježen jedan slučaj zaraze te je ta osoba i ozdravila pa je i Smokvica danas bez aktivnih slučajeva. U Općini Zažablje zabilježen je ukupno jedan slučaj koji je još uvijek aktivan. Jednaka je situacija i u Dubrovačkom primorju te Općini Janjina.

Zanimljivo je i da na stranici županije postoji i rubrika ‘ostalo’ gdje je navedeno ukupno 14 slučajeva, četiri ozdravljene osobe te ukupno 10 aktivnih slučajeva. Ta rubrika nije pridodana niti jednoj općini ili gradu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist