Koronavirus u Hrvatskoj

KORONAVIRUS Donosimo pregled aktivnih slučajeva u županiji po gradovima i općinama

Dok Nacionalni stožer civilne zaštite svakog dana izvještava i o trenutno aktivnim slučajevima koronavirusa u Hrvatskoj, u priopćenjima županijskog stožera te brojke izostaju. Ipak, može ih se provjeriti putem aplikacije na službenoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije. Donosimo stoga pregled ukupno zabilježenih slučajeva od početka pandemije kao i broj trenutno aktivnih slučajeva za svaki grad i općinu u našoj županiji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od početka pandemije ukupno je zabilježeno 263 slučaja zaraze koronavirusom. Ozdravile su 192 osobe, umrlo je njih osam, a trenutno su aktivna 63 slučaja. Grad Dubrovnik ukupno je do danas zabilježio 96 slučajeva, ozdravilo je 76 osoba, umrle su 3, a aktivnih je slučajeva 17.
Grad Ploče broji ukupno 41 slučaj koronavirusa od početka pandemije, ozdravile su 32 osobe, umrlo ih je četiri, a aktivnih je slučajeva pet. U Konavlima je ukupno do sada zabilježen 31 slučaj COVID-19, izliječeno je 26 osoba, umrla je jedna te imaju četiri aktivna slučaja. U Župi dubrovačkoj ukupno je do sada bilo 25 slučajeva, ozdravile su 22 osobe, a tri su slučaja trenutno aktivna.

Metković od početka pandemije broji ukupno 22 slučaja zaraze, osam je osoba ozdravilo, a aktivnih je slučajeva 14. U Kuli Norinskoj do sada je došlo do šest slučajeva zaraze te je šest osoba i ozdravilo pa ova općina trenutno nema aktivnih slučajeva. Trpanj prati Kulu Norinsku sa šest slučajeva ukupno, pet je osoba ozdravilo, a aktivan je tek jedan slučaj zaraze. Korčula broji ukupno pet slučajeva od početka pandemije, tri su osobe izliječene, a trenutno su dva aktivna slučaja zaraze.

U Stonu su se od početka pandemije pojavila ukupno četiri slučaja, jedna je osoba ozdravila, a tri su slučaja još uvijek aktivna. Opuzen broji ukupno tri slučaja od kraja veljače, dvije su osobe ozdravile, a jedan je slučaj zaraze još uvijek aktivan.

Blato je trenutno bez aktivnih slučajeva. Naime, u ovoj općini zabilježena su ukupno dva slučaja te su obje osobe i ozdravile. Potpuno ista situacija je i u Veloj Luci te Općini Slivno. U Smokvici je od početka pandemije zabilježen jedan slučaj zaraze te je ta osoba i ozdravila pa je i Smokvica danas bez aktivnih slučajeva. U Općini Zažablje zabilježen je ukupno jedan slučaj koji je još uvijek aktivan. Jednaka je situacija i u Dubrovačkom primorju te Općini Janjina.

Zanimljivo je i da na stranici županije postoji i rubrika ‘ostalo’ gdje je navedeno ukupno 14 slučajeva, četiri ozdravljene osobe te ukupno 10 aktivnih slučajeva. Ta rubrika nije pridodana niti jednoj općini ili gradu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

U Hrvatskoj 11 novooboljelih, na respiratoru je manje pacijenata

Dulist

Županijski Stožer pozvao građane da se u petak odazovu na cijepljenje u Gospinom polju

Dulist

IZVRSNE VIJESTI Županija bez novih slučajeva koronavirusa, obrađeno 112 uzoraka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija