Zanimljivosti

Korčulanski branitelji u Slavoniji s 12 tona pomoći, dubrovačke agencije prikupljaju novac!

Korčulanski branitelji u Slavoniji s 12 tona pomoći, dubrovačke agencije prikupljaju novac!

Nastavlja se prikupljanje pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama.
Udruga hrvatskih dragovoljaca branitelja Domovinskog rata Korčula prikupila je 12 tona hrane i ostalih potrepština koje su sa šest kombija jutros dovezli u slavonska naselja Vrbanja i Gradište.

Naime, inicijativu je pokrenula predsjednica UHDBDR Korčula Ivona Kapor te je akcija organizirana od ponedjeljka do srijede navečer, kada su Korčulani krenuli prema Slavoniji.

Osim humanitarne pomoći prema u Slavoniju je pošlo i devetoro korčulanskih branitelja koji će tamo ostati i pomagati stanovnicima u obrani od poplave i sanaciji nastalih šteta.

Strukovna grupa putničkih agencija Dubrovnik , u ponedjeljak 19. svibnja pokrenula je inicijativu za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stradalim stanovnicima poplavljenih područja Slavonije. Inicijativi se do sada odazvalo desetak putničkih agencija , koje su već uplatile ili će ovih dana uplatiti financijska sredstva za pomoć stradalima, čime su pokazale svoju solidarnost i spremnost za pomoć stanovnicima poplavama opustošenih dijelova Slavonije.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist