Kultura

KOPRODUKCIJA U REŽIJI KREŠIMIRA DOLENČIĆA Nakon Varaždina, u Dubrovniku održana premijera djela ‘Majka Hrabrost’

Majka Hrabrost KMD HNK Varazdin 4

‘Majka hrabrost i njezina djeca’ premijerno je održana ovog petka u našem teatru, u koprodukciji s HNK u Varaždinu i našim Orkestrom. O predstavi, u u režiji Krešimira Dolenčića a prema tekstu velikog Bertola Brechta možete više pročitati ovdje.

‘Majka hrabrost’ jedna je od najznamenitijih drama njemačke književnosti 20. stoljeća. Radnja drame zbiva se tijekom dvanaest godina (1624. – 1636.) Tridesetogodišnjeg rata, za dugog i iscrpljućeg sukoba katolika i protestanata, koji se odvijao diljem Sjeverne i Srednje Europe.

Glavni je lik Majka Courage, majka i ratna opskrbnica, žena koja živi od vlastitog rada kako bi prehranila sebe i svoje troje već odrasle djece. Međutim, rat joj, jedno za drugim, oduzima sve troje djece – najstarijeg sina Eiliffa, mladog nasilnika koji pogiba u nepoznatoj bici, mlađega sina Švicarski sir (u izvorniku: Ementaler), poslušnog mladića, vjernog i odanog svojoj vojsci, koji također nestaje u ratnom vihoru i nijemu kćer Kattrin, koja svojom plemenitom intervencijom spašava cijeli jedan grad i pogiba kao neznana junakinja.

Foto: Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

Na subotnjoj kavi u Umjetničkoj galeriji održano stručno vodstvo kroz izložbu ‘Vidljive’

Dulist

JOŠ JEDNO GOSTOVANJE U TEATRU ‘Tata’ u izvedbi ansambla HNK Zadar

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Iza mora’ Siniše Ilića

Dulist