Kultura

U OREBIĆU Promocija knjige ‘Za Boga i Santiaga – Tragom Groma’ Ljubomira Vranješa

Knjiga Tragom Groma Ljubomira Vranjesa 1

U organizaciji Narodne knjižnice Orebić, 11. ožujka 2023. godine u 19 sati u dvorani Općine Orebić održat će se promocija knjige ‘Za Boga i Santiaga – Tragom Groma’ autora Ljubomira Vranješa.

Knjigu će predstaviti dr. sc. Darija Damjanović Barišić, profesorica crkvene povijesti na Filozofskom fakultetu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, dr. sc. Marijana Tomelić Ćurlin, profesorica na Filozofskom fakultetu u Splitu – Odsjek za hrvatski jezik i književnost i Jelena Ucović, profesorica filozofije i komparativne književnosti, koja će se promociji pridružiti putem video linka.

Ulomke iz knjige čitat će Tereza Krističević. U glazbenom dijelu programa sudjeluju Marina Šabić, prof. i vokalna solistica Đurđica Farčić, dok će program moderirati Nataša Tolj.

Knjiga Tragom Groma Ljubomira Vranjesa 2

O autoru 

Ljubomir Vranješ rođen je 21. veljače 1976. godine u Dubrovniku.

Osnovnu školu završio je u Kuni Pelješkoj, a srednju u Dubrovniku. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2000. godine. Nakon položenog pravosudnog ispita, 2004. godine postaje odvjetnik i tim se zanimanjem bavi i danas.

Angažirani vjernik laik u Orebiću na Pelješcu, župni pastoralni vijećnik i vijećnik Dubrovačke biskupije kao predstavnik Pelješkoga dekanata cijeloga svoga života vezan je uz Crkvu i pastoral na Pelješcu, najprije u Kuni u kojoj je odrastao, a u zrelijim svojim godinama u Orebiću.

Nakon hodočašća sv. Jakovu u Španjolsku napisao je putopisnu knjigu ‘Za Boga i Santiaga – Tragom Groma’ koju je 2022. godine izdao Glas Koncila.

– Hodočašća su ‘duhovna kategorija i duhovna bojna polja’ gdje se borba za osobnu preobrazbu i borba protiv zla nastavlja i nakon putovanja, jer ‘Ipak, ima putovati još, treba nastaviti kročiti uskom stazom dalje, do kraja života, ne osvrćući se previše za prijeđenim kilometrima baskijskih polja, kastiljskih visoravni i galicijskih šuma, koji su tek jedna od dionica prijeđenog života, ali mogu postati snažna krila’ – istaknuto je u uvodu knjige.

Foto: Narodna knjižnica Orebić

Pročitajte još

GOSTOVANJE U DRŽIĆA Izvedena predstava ‘Tata’ u režiji Zorana Mužića

Dulist

HOMMAGE NIKOLI NINU DUBČIĆU Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika ‘Igre boja’

Dulist

PREMIJERA ZA NAJMLAĐE ‘Pčelice zujalice’ u Teatru

Dulist