HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

KONFERENCIJA STOŽERA Beroš: ‘Epidemiološka situacija i dalje dobra, imamo 1014 testiranja’

KONFERENCIJA STOŽERA Beroš: 'Epidemiološka situacija i dalje dobra, imamo 1014 testiranja'

Tijekom jutrošnje press konferencije Nacionalnog stožera ministar Vili Beroš je izjavio da imamo 1014 testiranja.

– Epidemiološka slika je i dalje vrlo dobra, ali izvjesno je da broj oboljelih može rasti – ističe Beroš – mi smo napravili da imamo adekvatan broj testiranih. Formirali smo nove centre s mogućnošću testiranja. Struka je jasno rekla koga trebamo testirati. Čitavo vrijeme vodimo računa o izolacijama i karantenama. Odgovorno se ponašajte – upozorio je Beroš, a poseban apel ide starijima od 65 godina.

– Naša briga za starije i kronične, apeliramo na njih da ostaju u kućama i izlaze samo u slučajevima nužde. Organizirat ćemo da dostavljamo sve što im je potrebno. Sustav e-recepta, moguće je ordinirati lijekove mjesec dana. Organizirat ćemo putem organizacija da se lijekovi dostavljaju starijima i nemoćnima. Bit će potrebna zdravstvena iskaznica. Treba osigurati dostavu hrane – i na tome radimo. Moramo sačuvati starije i nemoćne – rekao je Beroš.Alemka Markotić kazala je da među novozaraženima nema teže bolesnih. Šef HZJZ-a Krunoslav Capek kazao je da se više nego ikad moramo držati higijenskih uputa – prati ruke, izbjegavati fizičke kontakte i dezinficirati javne prostore.

Pod nadzorom je 630 ljudi. Podsjetimo, u hrvatskoj je porastao broj oboljelih od koronavirusa. Ministar Vili Beroš jutros je potvrdio kako je potvrđeno devet novih slučajeva pa je tako broj slučajeva u Hrvatskoj 65, dok su četiri osobe ozdravile.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist