Zanimljivosti

Konavljani uređuju kolodvor na Zvekovici

Konavljani uređuju kolodvor na Zvekovici

Završetak radova na oborinskoj odvodnji na Zvekovici označilo je asfaltiranje cesta, a u Općini Konavle najavljuju kako slijedi hortikulturno uređenje mjesta. Nedavno je u Zvekovici uređeno i autobusno stajalište u sklopu kojega se nalazi i mali autobusni kolodvor.

Namijenjen je autobusima koji prometuju konavoskim mjestima. U radove na uređenju Zvekovice Općina Konavle utrošila je oko 700 tisuća kuna.
Po završetku turističke sezone uslijedit će radovi na izgradnji 1791 metar dugog kanalizacijskog sustava kao i spojne kanalizacijske cijevi Zvekovica – Bosanski naselje. Natječaj za izvođača radova objavljen još u siječnju zatvora se 4. lipnja sukladno pravilima Europske unije. Naime, riječ je o projektu koji će se financirati u sklopu IPARD programa.

Radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Zvekovica trebali bi započeti u listopadu ove godine. Projekt vrijedan 7 milijuna kuna financirati će se sredstvima iz fondova Europske unije.
Realizacijom projekta naselje Zvekovica konačno će dobiti suvremeni kanalizacijski sustav dok će Općina Konavle u svom proračunu uštedjeti 300 tisuća kuna. Iznos je to koji je Općina na godišnjoj razini izdvajala za pražnjenje septičkih jama.
 

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist