DuList INŽupanija

KONAVLJANI OPET ULJEPŠAVAJU BLAGDANE Počinju deveti Mirisi Božića!

KONAVLJANI OPET ULJEPŠAVAJU BLAGDANE Počinju deveti Mirisi Božića!

Ovog petka, 23. prosinca u 18 sati počinje jedna od najljepših konavoskih manifestacija, ove godine deveta po redu – Mirisi Božića!

Otvara se uz cavtatski vremeplov ‘Kako je počelo’ – zabavni prikaz početaka turizma u Cavtatu, uz kolendare, tratamenat i znamenite Cavtaćane, ispred Crkve svetog Nikole.

U subotu će se održati ‘Kolenda na Badnji dan’ – tradicionalna grudska kolenda, uz povorku kolendara u konavoskoj robi s konjima i karom. Lijepi događaj počinje u 14 sati na Grudi.

Večer umjetnosti, ‘Igra boja i okusa’, odnosno likovnih radova s likovne kolonije Konavoski koluri i gostujućih gastro specijaliteta, uz pratnju glazbenog sastava Toto i prijatelji Mirisa Božića, uz filmsko iznenađenje održat će se pak u ponedjeljak u 18 sati u Pridvorju, u Franjevačkom samostanu svetog Vlaha.

Humanitarna akcija ‘Nek’ nam je svijem Božić’ u 10 sati, te večer konavoske poezije ‘Plima jubavi’ – promocija druge zbirke pjesama konavoskog pjesnika Vlaha Baule, uz prigodni tratamenat u četvrtak u 18 sati u Domu kulture u Čilipima, obilježit će utorak, 27. prosinca, dok će dan nakon, u 18 sati, u Domu kulture na Grubi biti prikazan zabavni show ‘Ljubav je u Konavlima’ – nadmetanje gradskih cura i seoskih momaka u poznavanju tradicijskih vrijednosti i vještina udvaranja, uz stručnu i glazbenu pratnju!

Mirisi Božića imaju čak i ‘Program plus’ – u srijedu, 28. prosinca. Održat će se zabava uz živu glazbu ‘RakijaDa!’ u caffe baru Mali u Pridvorju.

U četvrtak, 29. prosinca, Dubrovački simfonijski orkestar i zbor Libertas uz dirigente Viktora Lenerta i Noama Zura održat će se u 18 sati u Crkvi svetog Nikole u Čilipima.

Najukusniji dio Mirisa Božića, Dani konavoske konavoske zelene menestre, baštine i vina, održat će se 29. i 30. prosinca od 12 do 21 sat. Tratajte se u Agroturizmu Kameni Dvori, Cadmos Villageu, Konobi Konavle, Konobi Konavoski komin, seoskoj kući Čilipi, OPG-u Novaković te seoskom domaćinstvu Brautović, uz birana vina iz Miljas vina, OPG Ivo Karaman, OPG Nikša Bratoš, Vinarije Botaro, Vinarije Crvik, Vodopić vina.

Tijekom Mirisa Božića, uživajte u Franjevačkom samostanu svetog Vlaha i sajmu tradicijskih proizvoda, Konavoskoj kući i Etnozbirci Bokarica, Sokol Gradu, Zavičajnom muzeju Konavala… Tu je promotivna vožnja turističkim vlakićem!
Završni party uz živu glazbu održat će se u Volat baru na Grudi u petak, 30. prosinca u 21 i 30.

Pratite Mirise Božića na službenoj stranici Mirisa Božića na Facebooku.

Pročitajte još

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist