Grad

Komunalni redari zaobilaze Vićanovu parcelu!

Janjinska ulica smeće

Pero Vićan, odnosno njegova tvrtka Dubrovačko primorje ima pravo korištenja na tri čestice zemlje u Janjinskoj ulici, čiji su stanovnici izrazili bojazan od moguće zaraze zbog štakora, te legla zmija koje su viđene i ubijene u ulici.

Parcele u privatnom vlasništvu, među kojima su i one koje koristi Vićanova tvrtka, zarasle su pa stanari strahuju i od mogućih požara u vrućim ljetnim danima. Grad Dubrovnik, točnije zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, upoznat je s komunalnim problemima u ovoj ulici više od mjesec dana, no nije se reagiralo dok mediji nisu dignuli prašinu. Opravdanje su pronašli u činjenici da je riječ o privatnim zemljištima, koja su sami vlasnici dužni očistiti. No, činjenica je da komunalne službe Grada u drugim sličnim slučajevima reagiraju na način da obave radove uređenja, najčešće podšišaju grane koje strše na javnu površinu s privatnih zemljišta, te vlasniku uredno dostave račun za obavljen posao. Jesu li se u Janjinskoj zatvarale oči budući da je riječ o bivšem gradskom vijećniku Peru Vićanu?

Što su na sve ovo rekli iz Grada Dubrovnika, te zašto se pravi razlika u namjeni zemljišta pročitajte u tiskanom izdajnu DuLista!

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist