GradPolitika

EKSKLUZIVNO Franković ulazi u Gradsko vijeće, Vićanu nema povratka

EKSKLUZIVNO Franković ulazi u Gradsko vijeće, Vićanu nema povratka

U Gradskom vijeću spremaju se rošade u redovima desne koalicije. Naime, dugoočekivani ulazak relativno freškog šefa HDZ-a Mata Frankovića dogodit će u jednoj od sljedećih sjednica.

Kao trinaesti na kandidacijskoj listi, ali prvi na izbornoj Franković ima opciju ući ili umjesto jednog od HDZ-ovih vijećnika, ili umjesto jednog od HSP AS-ovaca. Najizgledniji kandidat za to upravo je HSP AS-ov Ivan Šimunović, koji je umjesto Ruže Tomašić ušao u Hrvatski Sabor i zbog toga često izostaje sa sjednica GV-a.

– To postoji kao opcija u razgovoru, ali nismo ništa konkretizirali. Postoji ta mogućnost, a ja ću sigurno na nekoj od nadolazećih sjednici, najkasnije do 1. rujna ući u vijeće. Hoće li to biti preko vijećnika HSP AS-a ili našeg vijećnika još ne znam. Vidjet ćemo kako ćemo to složiti, ali do 1. rujna sam u Vijeću – odgovorio je Mato Franković na naš upit kada smo ga nazvali provjeriti koliko istine ima u navodima da je ‘sazrelo vrijeme da uđe u Gradsko vijeće’.

Kako ovo komentira Ivan Šimunović, zašto Mario Obuljen više nije na čelu Mladeži stranke, te kako se na naš upit ponijela Dubravka Šuica pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist