Hrvatska

Koliko se ulaže u hrvatske otoke?

Elafiti

Ulaganja u otoke iznose oko 1,5 milijardi kuna godišnje, a u 2014. godini su povećana na 1,8 milijardi kuna od čega je glavnina uložena u bolju prometnu povezanost.

Zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz i pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković predstavili su mogućnosti ulaganja na otocima iz EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., te Program ruralnog razvoja, izvijestili su iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Naime, trenutno je otvoreno više natječaja koji su prihvatljivi i za ulaganja na otocima, a uz one za ulaganja u proizvodnju, sredinom listopada objavljen je i poziv u vrijednosti 304 milijuna kuna namijenjenih podršci razvoja malih i srednjih poduzetnika u turizmu.

Do kraja ove godine očekuje se objava više poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, poput onih za jačanje djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija poslovnog sektora, ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, kulturnu baštinu, e-škole i dr.

Također, tu je i ‘Projekt Otoci’ kojeg je pokrenulo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU s ciljem stvaranje baze projektnih prijedloga prihvatljivih za financiranje iz EU fondova.

Vie o ovoj temi pročitajte ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist