Hrvatska

Kolike će od sutra biti cijene goriva?

Vlada je u utorak odmrznula cijene goriva, što znači da nas na benzinskim crpkama čekaju nove cijene goriva. Očekuje se da će gorivo nešto pojeftiniti te da bi cijena mogla pasti malo ispod 11 kuna. Podsjetimo, vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11.10 kuna, a eurodizel na 11 kuna. Da bi cijene goriva trebale pasti očekuje i Tin Bašić sa stranice cijenegoriva.info koja objavljuje prognoze korekcija cijena goriva.
-Prema trenutnim nagađanjima, cijene goriva bi trebale pasti. No to su zasad isključivo nagađanja. Treba napomenuti da cijene nafte na svjetskim tržištima ne određuju cijene goriva u Hrvatskoj, one pokazuju trend za koji se nekad možemo uloviti. Posljednja tržišna cijena eurosupera 95 bila je 11.35 kuna. Cijena goriva na svjetskim tržištima je pala za 18.25 posto, no nemoguće je da će toliko pasti u Hrvatskoj jer bi cijena tada bila oko 9.40 kuna. To se sasvim sigurno neće dogoditi – rekao je Bašić za Index.

Pročitajte još

Razmišljate li o zamjeni kuna u eure? Evo koji je ‘najbezbolniji’ način

Dulist

[POTVRĐENO IZ VLADE] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija