Hrvatska

POJEFTINJENJE MANJE OD OČEKIVANOG Na benzinskim crpkama nove cijene goriva

Vlada RH je jučer odmrznula cijene goriva i na benzinskim crpkama od ponoći goriva se prodaju po novim cijenama, piše Index.hr.

Kako se i očekivalo, cijena i benzina i dizela je pala. Benzin je više pojeftinio, 28 lipa po litri, dok je dizel pao tek tri lipe po litri.

Gledamo li prosječan spremnik od 50 litara, Eurosuper 95 pojeftinio je 14 kuna, a dizel kunu i pol.

Valja napomenuti kako nisu sve kompanije toliko pojeftinile gorivo, a zbog odmrzavanja cijena gorivo se sada ponovo prodaje po različitim cijenama od crpke do crpke. Također, gorivo je na autocestama ponovo znatno skuplje nego na ostalim cestama pa ćete ga na autocesti platiti skuplje nego ranije, bez obzira na današnje pojeftinjenje. Ovo znači i povratak “class goriva”, koja su skuplja od redovnih.

Današnje je pojeftinjenje ipak nešto manje od onoga koje se jučer predviđalo, posebno kada je riječ o dizelu. Međutim, valja reći kako je cijenu dizela, premda je posljednja tržišna cijena bila iznad cijene benzina, država fiksirala na razni nižoj od cijene benzina pa se tako u protekla gotovo dva mjeseca koliko su cijene bile zamrznute Eurosuper 95 prodavao za 11.10 kuna, a Eurodizel za 11 kuna.

Pročitajte još

PLENKOVIĆ O MJERAMA ZBOG ENERGETSKE KRIZE ‘Nemamo ih, još smo na godišnjem odmoru’

Dulist

U Hrvatskoj boravi više od milijun turista, Dubrovnik u kolovozu i dalje šesti po noćenjima

Dulist

UZ VELIKU GOSPU MUP uputio upozorenje i savjete vozačima i hodošasnicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija