DuList IN

Književna nagrada Dereku Newarku, dugogodišnjem stanovniku Mlina

Književna nagrada Dereku Newarku, dugogodišnjem stanovniku Mlina

Svestrani dugogodišnji stanovnik Mlina Derek Newark, koji objavljuje pod umjetničkim imenom Nemo James, za roman naslovljen ‘A Single Tear’ dobio je jednu od prvih nagrada koju već 25 godina dodjeljuje američki digitalni portal IP (Indipendent Publisher) dajući na taj način potporu nezavisnim izdavačima, knjižarima i autorima. Nemo James nagradu je dobio u kategoriji popularne fikcije.
Roman ‘A Single Tear’ priča je o tome kako dva čovjeka koje povezuje tišina spajaju svoj talent. Udruživši se s mladom beskućnicom, tjelohraniteljem i lutkarom, zajednički uspiju ostvariti jedan od najvećih svjetskih spektakla.
Nakon niza godina provedenih diljem svijeta baveći se glazbom, pa je kao session instrumentalist surađivao, uz ostale, s Cliff Richardom, Tomom Jonesom i Petulom Clark, Derek se sa suprugom Federikom Glavić prije petnaestak godina skrasio u Mlinima gdje je pronašao ‘možda najbolji ured na svijetu’. Do sada je objavio 14 glazbenih albuma i dvije knjige.

-Smatram se najsretnijim Englezom na svijetu jer živim u Mlinima, gdje pišem na morskoj taraci Mlinima kad ne plivam, igram bridž ili razgovaram s dobrim prijateljima – kaže Derek/Nemo, koji sve češće za sebe jednostavno govori da je – Mlinar! Velika mu je želja da roman ‘Jedina suza’ objavi i na hrvatskom.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist