Politika

Kisić: Laže k’o pas!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić još je jednom sebi uzeo za pravo odgovarati na pitanja koja se ne tiču Grada Dubrovnika niti njega kao gradonačelnika.

Naime, gradski vijećnici danas će primiti na znanje izvješće o radu Društva prijatelja dubrovačke starine. No, tijekom rasprave vijećnici su postavljali pitanja koja se tiču poslovanja Društva prijatelja, odnosno postavljali su pitanja za koja zdravi razum nalaže da bi odgovore na njih trebao dati netko iz Drušva. Kako na sjednicu nitko ili nije pozvan ili nije došao, riječ je naravno uzeo naš gradonačelnik.
I opet pričao ono što govori zadnje tri godine.

– Ovo što ću govoriti temelji se samo na prikupljenim podatcima temeljem izvještaja rada Društva.
Zidine su vlasništvo Grada jedan kroz jedan. Ne postoji nikakvo drugo vlasništvo niti se sukladno nekom hrvatskom zakonu na njih može knjižiti, plodouživati… Hrvatski zakoni to ne dozvoljavaju. Tko god nešto čini s njima to radi protuzakonito – objašnjavao je Vlahušić, dodavši kako prihod od gradske imovine može biti samo prihod Grada.

Budući da je vijećnika Božidara Memeda (SDP) zanimalo knjiži li Društvo neku kupljenu nekretninu na Grad Dubrovnik ili na Društvo, gradonačelnik je izjavio kako niti jedna nekretnina u zadnjih pet godina nije knjižena na Grad. Kao primjer naveo je kupnju Kneževog dvora u Slanomu, koji nije uknjižen na Grad Dubrovnik.

– Ne znamo upravljati gradom. Zovemo se HDZ i neka umjesto nas gradom upravlja neka privatna udruga. Zato su i dali ovu točku oko referenduma. Mi želimo samo jedno – poštujmo zakone države koju imamo. Ako nam se to ne sviđa, iselimo se iz države. Pođimo negdje drugo – govorio je Vlahušić.

Potom je izazvao burnu reakciju oporbenih vijećnika.
– Laže k'o pas – poručio je iz klupe Antun Kisić (HDZ).
Iz klupe je dobacivala i Dubravka Šuica (HDZ), a u sve se uključio i Memed pitavši je kada su to oni (HDZ na čelu sa Šuicom, op. a.) njima (sadašnja vladajuća koalicija) dozvoljavali govoriti nakon što je zaključena rasprava. A oporba je negodovala što se nakon govora gradonačelnika o istome neće moći očitovati jer je rasprava o DPDS-u zaključena.

HDZ se na samom kraju gradonačelnikova govora pokupio sa sjednice. No zakasnili su! Gradonačelnik je u tom trenutku završio svoj monolog.

 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija