Politika

Gradonačelniče, gdje su pare od zidina?

Gradonačelniče, gdje su pare od zidina?

Gradonačelniče, u što ste utrošili novac koji dijelite s Društvom prijatelja dubrovačke starine od prodaje ulaznica na gradske zidine?

Pitanje je koje rezimira dosadašnju raspravu gradskih vijećnika o radu DPDS-a u prošloj godini. Zanimalo je to i Tea Andrića (HDZ), koji je gradonačelnika pitao:

– Gdje je drugi dio ovog izvješća? Koliko me pamet služi i koliko se sjećam Grad i DPDS su potpisali ugovor, kojega smo mi prihvatili, a po kojemu 50 posto sredstava ostaje Društvu, a 50 posto ide Gradu Dubrovniku. Ovdje piše gdje je DPDS potrošio 18 milijuna kuna, sve u kunu i lipu, a mene zanima gdje je 18 milijuna kuna koje je Grad dobio od DPDS-a i gdje su ti novci utrošeni – zanimalo je Andrića, koji smatra kako bi novci trebali biti utrošeni namjenski – dakle za obnovu spomeničke baštine.

– Drago mi je da niste bili izvjestitelj za ovu točku. To ne bi bilo moralno jer za očekivati je da biste bili previše subjektivni budući da ste s Društvom prijatelja u sudskom sporu – govorio je vijećnik Marinko Vlahinić (HDZ), dodavši kako gradonačelnikovi napad na Društvo ne prestaju.

– Milijuni turista vjerojatno dolaze vidjeti kružni tok i lijevi skretač – govorio je Vlahinić.
Marino Torić (nezavisni) upitao je i sebe i ostale vijećnike zašto ranije nitko nije pitao gdje je Grad utrošio svoj dio novca (što doduše nije istinito, jer su oporbeni vijećniti to pitali u više navrata, op. a.), a o transparentnosti trošenja novaca govorio je i Milo Hrnić.

– Moramo biti jako transparentni i na dati odgovore na sva ova pitanja iza kojih i ja stojim, a to je da se ipak zaista transaprentno govori o tim novcima koje će Grad imati na raspolaganju i na koji će ih način utrošiti – rekao je Hrnić.

Rasprava je još u tijeku.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović