DuList IN

‘Kensington Lima’ objavio drugi album, svoj doprinos dao i Tibor Karamehmedović

'Kensington Lima' objavio drugi album, svoj doprinos dao i Tibor Karamehmedović
1981. kad je u pitanju ljubav ni kiša ne smeta. Na splitskoj rivi.

Bend ‘Kensington Lima’ objavio je drugi studijski album pod nazivom ‘Southbound’. Frontmen grupe Silente Tibor Karamehmedović gostovao je u pjesmi ‘Late Night Radio Host’. Dao je doprinos sviranjem gitare.

Autor pjesama je frontmen benda Josip Radić, koji se kroz niz godina istaknuo u domaćim glazbenim pričama, aktivan je član bendova Beatles Revival Band, Pavel i Buđenje te je suosnivač projekta Valentino Bošković, s kojim je oživio priču o prvom bračkom astronautu.

-Ovo je, dakle, taj ‘problematični drugi album’ nakon kojeg ćete Kensington Lima zavoljeti još više ili zauvijek izbrisati iz svoje playliste. Od prvog tejka prve pjesme do zadnjeg tejka zadnje pjesme prošle su tri godine, dosta se toga promijenilo, s obje strane kućnog praga. Ove pjesme su kronika tog perioda, uz poneko prisjećanje i usputnu anegdotu. Hvala svima na slušanju, javite mi dojmove! – zaključuje predstavljanje albuma frontmen i autor Josip Radić.

Pjesme za novi album nastajale su u razdoblju od 2019. do 2021. godine, a njihovu produkciju potpisuje Jere Šešelja, ujedno i član benda. Uz Radića i Šešelju, u radu na albumu su sudjelovali i ostali članovi Kensingtona Lime – Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas) i Davor Capković (gitara). Uz članove benda, u snimanju pjesama sudjelovala su i još neka imena domaće glazbene scene, a to su Toni Starešinić, članovi Fiumensa Olja Dešić i Vedran Križan, zatim Vlado Mirčeta iz Mayalesa, Dean Melki iz Pavela, Marko Jurić (Belfast Food, Beatles Revival Band), Mihael Kurjančić (Vatra), Donat Mandić, orkestrator i skladatelj Dalibor Grubačević te vokalistice Katarina Radić i Ivana Kovačević. Također, svoj tekstualno-autorski doprinos dao je i Neven Kolarić, višegodišnji Josipov prijatelj i suradnik.

Kao najavni singlovi albuma, s pratećim videospotovima, ove su godine predstavljene balada ‘What Was That You Said’, montipajtonovska ‘Cheer Up, Old Bugger’ te aktualni singl ‘Dolly’.

Album ‘Southbound’ je od ovog petka dostupan za slušanje na svim glazbenim streaming platformama.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist