DuList IN

BILI SMO NA FESTIVALU VINILA Gramofonske ploče su se definitvno vratile u modu

BILI SMO NA FESTIVALU VINILA Gramofonske ploče su se definitvno vratile u modu

U Art radionici Lazareti danas se održava treće izdanje Festivala vinila. Publika može uživati u DJ sessio­nima, a svi zainteresirani mogu sudjelovati na prigodnom sajmu te prodati ili kupiti neki od omiljenih vinila.

Žarko Dragojević iz Udruge Audiovizualni centar Dubrovnik (AVCD) istaknuo je kako je ovo festival posvećen ljubiteljima vinila, tog pucketavog zvuka i formata koji se vratio na velika vrata unazad desetak godina na glazbenom dikografskom tržištu.

-Ovogodišnji festival vinila posvećen je prvenstveno upisivanju članova u Udrugu Dubrovnik 33/45, ali i podizanju razine svijesti naših sugrađana o tome koliko je vinil kao medij i format kroz svoj dizajn zahvalan za prezentaciju umjetnika – rekao je podsjetivši kako je inicijativa krenula 2019. godine.

-Tada smo okupili glazbenike kao što su Sara Renar, Izae, Embassy 516 i SFT. Imali smo i rezidencijalni program u sklopu kojeg su gostovali Hrvoslava Brkušić i Hrvoje Nikšić. Lani su DJ-evi Nikša Ipšić, Nikola Lazarević i Maro Bogdanović vrtili vinile te su njihovi live sessioni snimani i potom emitirani online. Tako će biti i ove godine – naglasio je Dragojević.

Riječ je o događaju kojeg organizira Udruga AVCD, ARL te Udruga Dubrovnik 33/45.Festival se održava do 19 sati.

Pročitajte još

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist

[FOTO] Zadrani će dugo pamtiti koncert dubrovačkog benda Embassy 516

Dulist.hr