Aktualno

Kasne rezultati popisa stanovništva

Rezultate prošlogodišnjeg popisa stanovništva, za kojeg je izdvojeno čak 175 milijuna kuna, čekat ćemo sve do 2013. godine, donosi indeks.hr.

Za ovakvu sporost Državni zavod za statistiku krivi Vladu, koja nije donijela odluku o privremenom zapošljavanju 400 ljudi potrebnih za obradu podataka.

– Obrada podataka popisa započela je neposredno nakon faze popisivanja. Međutim, ona se ne odvija u onoj dinamici kako je planirano. Naime, Vlada RH sredinom prošle godine nije donijela odluku o privremenom zapošljavanju 400 djelatnika bez kojih je nemoguće obraditi popisnu građu u planiranom roku- izjavio je ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Ivan Kovač.

Podsjetimo, DZS je sredinom lipnja prošle godine objavio prve rezultate popisa stanovništva koji je proveden tijekom travnja. Prema prvim rezultatima u Hrvatskoj živi 4.290.612 stanovnika. Krajem godine trebali bi biti objavljeni podaci o  stanovništvu prema spolu i starosti te prema narodnosti, državljanstvu, vjeri i maternjem jeziku, a svi ostali podaci sukcesivno u 2013. godini.

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija