Urednički izborZanimljivosti

KARNEVALISTI PREUZELI VLAST! ‘Učinit ćemo da Župa bude najboji karnevo 366 dana u godini’

KARNEVALISTI PREUZELI VLAST! 'Učinit ćemo da Župa bude najboji karnevo 366 dana u godini'

Počeli su pokladi, a od 14. siječnja, pa sve do kraja poklada, svake subote bit će zabava u nekom župskom kafiću, restoranu ili domu. Prva je održana u subotu 20. siječnja u Caffe baru Luna, a kako je istaknula predsjednica Župskog karnevala Luce Čučić, načelnik je mirnim putem predao vlast.

– U ime Župskoga karnevala i nas izabranih predstavnika nove vlasti zahvaljivam gosparu dosadašnjem načelniku što je mirnim putem predo vlas. Hvala!
Hvala svekolikom pučanstvu koje nas je izabralo. Župa je prepoznala da imamo najboje stručnjake, znanje i voju za vodit Župu u veseliju i ljepšu budućnos.
Učinit ćemo da Župa bude najboji karnevo 366 dana u godini.
Ne hoćemo gubit vrijeme jer posla je puno pa bi van ja prezentala svoje najbliže suradnike, ministre, odnosno programe njihovijeh ministarstava.
Ministarstvo za uvoz i izvoz radne snage nam je od najviše važnosti. Ko što znate, najvažnije je izvesti nešto skupo i traženo, a uvesti jeftino pa ministar priprema posebni program za traženje najstručnijih kadrova koje ćemo izvozit. Za svakoga tega odobrit će se uvoz jedne blagajnice, jednoga poštara i 2 građevinca.
Ministarstvo od kolijevke pa do groba dovršava projekt 2 u 1 – izgradnje vrtića unutar staračkoga doma u sklopu grobja na Dupcu. Problem školstva ćemo riješit prenamjenom većih apartmanskih kuća van sezone u školske prostore.
Ministarstvo mobilnih dječjih igrališta odma s ponedjenika postavja mobilna dječja dvorišta. Potražite raspored njihova kruženja po Župi.
U suradnji s Ministarstvom od koljevke pa do groba u predsezoni i posezoni nastava će se odvijat na mobilnijem dječjem igralištima.
Imamo sreće što će Ministarstvo financija vodit uvaženi ministar koji ima duboke veze s brojnim europskim ministrima i čiji program se zasniva na istraživanju različitih tržišta i načina upravjanja. Riječ je o vrlo složenim programima kojima vas ne bi zamarala u ovoj svečanoj prigodi. Samo mogu rijet da ćete nakon prvijeh neugodnih rezova, osjetit boljitak. Svima će se podignut…. plaće i očekiva se rast BDPa za 13%.
Ministarstvo mora vodi naš eminentni stručnjak, povratnik. Iako je rođen u Njemačkoj, njegovi su korijeni hrvatski pa je pod stare dane odlučio svoje znanje stavit u službu domovine. U suradnji s ministrom financija započeo je parcelizaciju mora i pomorskog dobra te će nam se koncesijom na iste značajno popunit špazi, mislim proračun.
Ministarstvo poljoprivrede ispod brze ceste je jedno moderno ministarstvo koje župskoga seljaka vodi u Europu i izvan nje. U programu smo vješto objedinili tradicionalno i neviđeno. Ministar intenzivno radi na trasiranju zračnih puteva i prilagodbi postojećih prometnih sredstava. Postojeće spilje i izvori na trasi bit će jedinstvena odmorišta na kojima će se prodavat ekološki župski proizvodi.
Ministarstvo za šut i ekologiju je naše novo ministarstvo nastalo ko odgovor na suvremene probleme i u skladu s našom proeuropskom orijentacijom. Cilj nam je da Europa ima sliku nas ko zdrave, očuvane zajednice.
Dio ministara je spriječen i nije danas tu jer rad u vladi je vrlo ozbiljan poso u kojemu nema odmora… od radnog doručka, preko radnog ručka i neformalnih dogovora na večeri, bez odmora za vikende i svece. Stalno smo u avionu, audiju…
Eto, Ministar za integracije je đusto na službenom putu u Albaniji.
Ministar bolovanja je danas otvorio novi studentski dom pri medicinskom fakultetu i dogovara dolazak studenata iz Bolivije i Ugande.
U ovako kratkom vremenu ne mogu nabrojit sve naše projekte, ali vidite da imamo tim koji će stručno i vrijedno radit na dobrobiti naše najdraže karnevalske zajednice. Mogu vam samo još jednom zahvalit i rijet da ćemo, ko i do sad, ispunit sve što smo obećali i završit sve što smo počeli – stoji u priopćenju karnevalista koji su za preuzimanje vlasti osmislili i pjesmu:

Vlasti lijepa, ćutin te ja

Kad dođen na vlas

Ko mi što može

Mene se pita

Glavna san ja

Mijenjat ću zakon

Kako mi treba

Mene se pita

Glavna san ja

Ministri svi su

Tu per la finta

Mene se pita

Glavna san ja

Kad se nafudran

Odoh u Brisel

Ovčice moje

Što ću van ja

 

Foto: Arhiva/Župski karnevo 2023.

Pročitajte još

DO SVJEDODŽBE BEZ SREDNJE ŠKOLE Hrvatska će priznavati i neformalno obrazovanje

Dulist

PREDIVAN VIDEO Članovi KUD-a ‘Stjepan Radić’ otplesali poskočicu na vrhu Sniježnice

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1889. Rođen osnivač Društva prijatelja dubrovačke starine Lukša Beritić

Dulist