Politika

IDE PO NOVI MANDAT Božo Lasić kandidat je HDZ-a za načelnika Konavala

Odlukom Općinskoga odbora HDZ-a Konavle aktualni načelnik Općine Konavle Božo Lasić i službeno je  kandidat za načelnika Općine Konavle za mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine – objavio je Lasić na svojoj Facebook stranici.

-Odmah bih htio naglasiti da sam u potpunosti svjestan izazova budućeg razdoblja koje je pred svima nama, a nadasve poteškoća na koje ćemo nailaziti u zajednici u kojoj živimo. Međutim, svaka poteškoća ujedno je izazov i novi početak koji može donijeti boljitak zajednici. Obećavati nešto iluzorno, neostvarivo i nerealno u ovo vrijeme krize bilo bi nekorektno i nepošteno. Ovdje se moram osvrnuti i na protekle četiri godine. Većina je planiranih projekata ostvarena i nemam ih potrebu ovdje nabrajati jer je to svakome dobronamjernom pripadniku naše zajednice vidljivo. U proteklom razdoblju nailazili smo i na teškoće koje nas i danas tište i unose neizvjesnost za buduće razdoblje. Smatram da smo svim tim izazovima odgovorili brzo i učinkovito prvenstveno djelujući s ciljem zaštite svih pripadnika naše zajednice. U zadanim mogućnostima, pa i više od toga, pomogli smo gospodarstvu u kriznim trenucima, svim smo se silama trudili da zaštitimo svako radno mjesto; negdje s više uspjeha, a negdje s manje. Svjestan sam činjenice da je na meni bio teret donošenja teških odluka koje zasigurno nisu popularne, te su možda utjecale na moj ugled u društvu, ali vjerujte mi da nije bilo drugog izbora. Svaka je odluka donesena promišljeno s jasnim argumentima s ciljem prevencije još veće nevolje – istaknuo je Lasić.

Naglasio je kako ga ponos što pripada zajednici koja je u najtežim trenutcima pokazala veliku humanost kako bi pomogla pojedincima posebno veseli te da mu je to davalo snagu i volju da izdrži sve poteškoće na koje je nailazio.

-Sve se to očitovalo u spontanosti i velikoj želji da se drugome pomogne i priskoči u nevolji. S tim su ciljem sakupljena velika financijska i materijala dobra. Biti načelnik u takvoj sredini svakome mora biti čast, a ujedno i odgovornost da poštenim radom odgovori na sve izazove. Na kraju vas ne želim uvjeravati da smo sve radili dobro i dodajem poznatu floskulu kako je moglo i bolje, kažem vam da smo radili pošteno, odgovorno i onako kako smo najbolje znali, a da je bilo grešaka, bilo je. Isto tako, ako budem ponovno izabran, obećavam da ću istom mjerom hrabro, odlučno i odgovorno nastaviti svoj mandat koji zasigurno neće biti lak, imat ćemo velike probleme da zadržimo postojeće komunalne, zdravstvene, socijalne i ostale standarde. Ipak, neka nam vodilja bude misao da svaka okolnost predstavlja priliku. I zato, nastavimo zajedno, sigurno i odlučno za Konavle – poručio je Božo Lasić.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ Zašto je podržan plan Zračne luke koji pokriva nečiju nesposobnost?

Dulist

FRANKOVIĆ UZVRATIO SRĐEVCIMA Pozdravila vas je Renata Suša

Dulist

SRĐEVCI FRANKOVIĆU ‘Ako se želite boriti za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija