Politika

IDE PO NOVI MANDAT Božo Lasić kandidat je HDZ-a za načelnika Konavala

Odlukom Općinskoga odbora HDZ-a Konavle aktualni načelnik Općine Konavle Božo Lasić i službeno je  kandidat za načelnika Općine Konavle za mandatno razdoblje 2021. – 2025. godine – objavio je Lasić na svojoj Facebook stranici.

-Odmah bih htio naglasiti da sam u potpunosti svjestan izazova budućeg razdoblja koje je pred svima nama, a nadasve poteškoća na koje ćemo nailaziti u zajednici u kojoj živimo. Međutim, svaka poteškoća ujedno je izazov i novi početak koji može donijeti boljitak zajednici. Obećavati nešto iluzorno, neostvarivo i nerealno u ovo vrijeme krize bilo bi nekorektno i nepošteno. Ovdje se moram osvrnuti i na protekle četiri godine. Većina je planiranih projekata ostvarena i nemam ih potrebu ovdje nabrajati jer je to svakome dobronamjernom pripadniku naše zajednice vidljivo. U proteklom razdoblju nailazili smo i na teškoće koje nas i danas tište i unose neizvjesnost za buduće razdoblje. Smatram da smo svim tim izazovima odgovorili brzo i učinkovito prvenstveno djelujući s ciljem zaštite svih pripadnika naše zajednice. U zadanim mogućnostima, pa i više od toga, pomogli smo gospodarstvu u kriznim trenucima, svim smo se silama trudili da zaštitimo svako radno mjesto; negdje s više uspjeha, a negdje s manje. Svjestan sam činjenice da je na meni bio teret donošenja teških odluka koje zasigurno nisu popularne, te su možda utjecale na moj ugled u društvu, ali vjerujte mi da nije bilo drugog izbora. Svaka je odluka donesena promišljeno s jasnim argumentima s ciljem prevencije još veće nevolje – istaknuo je Lasić.

Naglasio je kako ga ponos što pripada zajednici koja je u najtežim trenutcima pokazala veliku humanost kako bi pomogla pojedincima posebno veseli te da mu je to davalo snagu i volju da izdrži sve poteškoće na koje je nailazio.

-Sve se to očitovalo u spontanosti i velikoj želji da se drugome pomogne i priskoči u nevolji. S tim su ciljem sakupljena velika financijska i materijala dobra. Biti načelnik u takvoj sredini svakome mora biti čast, a ujedno i odgovornost da poštenim radom odgovori na sve izazove. Na kraju vas ne želim uvjeravati da smo sve radili dobro i dodajem poznatu floskulu kako je moglo i bolje, kažem vam da smo radili pošteno, odgovorno i onako kako smo najbolje znali, a da je bilo grešaka, bilo je. Isto tako, ako budem ponovno izabran, obećavam da ću istom mjerom hrabro, odlučno i odgovorno nastaviti svoj mandat koji zasigurno neće biti lak, imat ćemo velike probleme da zadržimo postojeće komunalne, zdravstvene, socijalne i ostale standarde. Ipak, neka nam vodilja bude misao da svaka okolnost predstavlja priliku. I zato, nastavimo zajedno, sigurno i odlučno za Konavle – poručio je Božo Lasić.

Pročitajte još

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

‘SAD JE PRILIKA POMOĆI I NJIMA’ Autobuserima smanjena cijena zaustavljanja na Pilama za 30 posto

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija