Grad

Kakve veze novi ministar Lalovac ima s Dubrovnikom?

Smjenom Slavka Linića funkciju ministra financija preuzima njegov zamjenik Boris Lalovac. Lalovac je rođen 1976. godine u Splitu, no život ga je određeno vrijeme vezao za Dubrovnik.

Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 2000. godine, a zanimljivo je kako je njegov brat Miloš Lalovac, specijalist interne medicine u Općoj bolnici Dubrovnik. Njihov otac, Obrad Lalovac koji živi u Gradcu donedavni je predsjednik Nadzornog odbora HTP Orebić.

Inače, novi ministar financija Lalovac 2006. godine magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, govori talijanski i engleski a osim radnog, posjeduje i bogato iskustvo predavača na poslovnim školama.

Prva radna iskustva stekao je kao stručni suradnik za financije u Auto-Hrvatska d.d.  u Zagrebu. Ondje je bio zaposlen od 2001. do 2003. Zatim postaje zamjenik voditelja kontrolninga u zaprešićkoj kompaniji Karbon-Nova d.o.o. 2005. godine postaje direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu gdje je radio sve do dolaska u Ministarstvo financija.

Predavao je na Sveučilištu u Splitu, Visokoj poslovnoj školi Libertas te na Visoka škola za financije i pravo Effectus u Zagrebu kolegije kao što su Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling, Upravljanje financijama u trgovini i Menadžment banaka.

PrintScreen: Dnevnik.hr

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

Dnevno se bilježi i do sedam milijuna kibernetičkih napada

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija