Zanimljivosti

Kako razumjeti autizam

autizam01

Prvi put u našem gradu održana je Konferencija o autizmu koju su organizirali Udruga za autizam Hrvatske i Sekcija za autistični spektar i komunikacijske teškoće Udruge kronično bolesnog djeteta "Zajedno do zdravlja".

Konferencija je pod imenom „Razumjeti autizam“ ove subote održana u Dvorani Ivana Pavla II u Samostanu Svete Klare i okupila je 170 osoba.
Otvorila ju je predavanjem "Sva djeca odrastu pa i ona s autizmom" Lidije Penko, predsjednica Udruge za autizam Hrvatske. Slijedilo je predavanje prof. dr. sc. Jasmine Frey Škrinjar s Odsjeka za inkluzivnu edukaciju i rehabilitaciju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu koja je govorila na temu "Kako razumjeti autizam i pripremiti se za rad s djetetom/učenikom s autizmom".

Drugi dio konferencije donio je temu "Kako prepoznati teškoće senzorne obrade i Kako poticati senzornu integraciju kod kuće i u vrtiću/školi" o čemu je govorila mr. sc. Dragana Mamić, dipl. def. iz Centra za autizam Zagreb te "Spolnost i pubertet djece i mladih s autizmom" o čemu su zajednički predavanje držale profesorice Frey Škrinjar i Mamić.

Konferencija je održana u okviru projekta "Informiranje i edukacija roditelja osoba s autizmom, te informiranje lokalne zajednice i institucija o pravima i potrebama osoba s autizmom", odobrenog od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
 

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1927. Rođen skladatelj Mario Nardelli

Dulist

U HILTON IMPERIALU DUBROVNIK Predstavljanje premium turističke ponude

Dulist

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist