Zanimljivosti

Kako lakše putovati kroz jugoistočnu Europu?

Kako lakše putovati kroz jugoistočnu Europu?

Koordinator projekta TISAR za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović i član projektnog tima Čedo Vučković boravili su u talijanskom gradu Senigallia, u Regiji Marche.

Tamo su se sastali s ostalim članovima tima te razgovarali o dosadašnjem tijeku projekta.

Riječ je o projektu koji za cilj ima olakšati kretanje ljudi, posebno turista u jugoiostočnom dijelu Europe, promovirajući korištenje različtih sredstava i načina prijevoza tijekom putovanja. Osim službene web stranice, koja će informacije o mogućnostima i načinima te cijenama prijevoza nuditi na jezicima zemalja sudionica, u nekoliko gradova bit će postavljeni različiti multimedijalni sadržaji čime će se na lako dostupan način zainteresiranima pružiti dodatne informacije o mogućnostima i načinima putovanja u regijama projektnim partnerima. Razgovaralo se također o načinima promocije projekta te su se dogovorile aktivnosti za predstojeće razdobolje.

U projektu TISAR, koji je počeo 1. listopada 2012. godine i traje do kraja rujna 2015. godine, a  vrijedan je 2 milijuna i 300 tisuća eura, osim talijanskih, sudjeluju i partneri iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Grčke, a odvija se uz financijsku potporu Europske unije, u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA Adriatic.
 

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist