Zanimljivosti

Kako čupati obrve?

Kako čupati obrve?

Bez obzira šminkate li se 2 sata ili 20 minuta, lijepo oblikovane obrve čine razliku između dobrog i izvrsnog izgleda. Dobro oblikovane obrve mogu vašem licu dati novi izgled, jer uokviruju oči i čine ih vizualno većima.

S lijepim obrvama izgledat ćete mlađe, odmorenije i profinjenije. Bezoblične i neuredne obrve mogu poništiti učinak šminkanja koji pokušavate postići. Ako su vam obrve stvarno neuredne i raščupane prepustite uređivanje profesionalcu, a zatim ih redovito održavajte uklanjanjem novoizraslih dlačica. Obrve možete oblikovati pincetom ili možete otići kozmetičaru da vam voskom oblikuje obrve, ali se obavezno prethodno dogovorite kakav oblik želite. Iako možete izabrati razne oblike, najelegantnije ćete izgledati ako su vam obrve dugačke, čiste i prirodne.
 
Oblik obrvi može jako utjecati na cjelokupan dojam koji ostavljate – od bezopasnog, oštrog, do smirenog ili prestrašenog. Obrvama možete stvoriti svoj upečatljiv izgled, ono što vas čini jedinstvenom.
 
Glavna svrha oblikovanja obrva i čupanja neželjenih dlačica iz područja obrva je da stvorite zavodnički luk koji naglašava oko.
Ako po prvi puta oblikujete obrve, najbolje da to prepustite kozmetičaru. Često dlačice koje počupate ne narastu ponovno ili čak uopće ne narastu. Stoga se naoružajte dobrom pincetom i sposobnošću da je pravilno koristite. Malo trikova šminkanja može toliko utjecati na izgled koliko lijepe obrve.

Većina žena ima obrve koje je potrebno definirati da bi im izgled bio potpun. Nanošenje šminke na obrve pomoći će zaokružiti izgled. U početku, osjećat ćete da vam je olovka previše naglasila obrve. Samo se prisjetite da ste naviknuti na svoj stari izgled i bit će potrebno malo vremena da se priviknete na novi izgled.
 
Počnite oblikovati obrve uravnotežavanjem obrvi, tako da su proporcionalne sa ostatkom lica. Pogledajte se u ogledalo i zamislite linije koje prolaze vašim licem. Početak obrve bi trebao biti u ravnini sa unutarnjim kutom oka, vrh luka iznad vanjskog kuta oka, a završetak bi trebao biti na liniji koja prelazi od nosa do vanjskog kuta oka. Označite te točke sa olovkom za oči. Počupajte obrve koje rastu izvan prirodnog oblika obrve. Obratite posebnu pozornost na udaljenost između obrvi – što je veća udaljenost, nos će vam izgledati veće. Ako imate razmaknute oči, početak obrve vam može biti malo bliže korijenu nosa, a ako su vam oči približene, neka vam razmak među obrvama bude nešto veći za otvoreniji izgled.

Kad počenete čupati dlačice, prvo počupajte nekoliko dlačica s jedne obrve, a zatim s druge, kako bi bile ujednačene. Nikada nemojte čupati dlačice sa vrha, jer će vam početi divlje rasti. Čupajte dlačice odozdo prema gore i to prvo one ispod luka obrve. Pri tom pratite prirodni oblik obrve. Gornji rub obrve neka vam služi za oblikovanje donjeg ruba. Obrve se sužuju prema rubovima, pa uklanjajte dlačice u smjeru prema ušima, prateći prirodan smjer obrvi. Početkajte obrve uz pomoć četkice prema gore i otraga, a tada početkajte prema dolje dlačice koje trebate ukloniti.
 

Postupak čupanja obrva:
 
1. Uz pomoć olovke za oči ili obrve iscrtajte liniju oblika koji bi željeli i tada počupajte sve dlačice koje izlaze iz te linije.
2. Obrve počupajte sa pincetom. Kod uklanjanja dlačica, primite je pincetom čim bliže korijenu. Čupajte dlačicu po dlačicu, uvijek s donje strane obrve, u smjeru rasta dlačice, brzim i oštrim pokretima. 
3. Nakon čupanja počešljajte obrve u smjeru prema gore i prema vanjskom rubu.
4. Da bi vam obrve bile simetrične, definirajte ih olovkom za obrve ili sjenilom. Ako na nekom mjestu nedostaje koja dlačica, namjestite ostale tako da to prekrijete ili laganim pokretima iscrtajte prazninu. Boja olovke ili sjenila koju koristite za obrve bi trebala biti slična vašoj boji kose.
5. Još jednom počešljate obrve, kako bi uklonili višak olovke ili sjenila. Da bi vam obrve izgledale uredno, stavite malo vlažnog sapuna ili laka za kosu na četkicu i pređite njome preko obrva. Ako ih želite dodatno učvrstiti, stavite prozirnu maskaru.

 

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist